Suli Foci 2015

A Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI valamint a Jászberényi FC közös szervezésében most az elsős, másodikos korosztály mérhette össze focitudását.

Az első forduló után a legjobb csapatok továbbjutottak és megmérkőzhettek a legfényesebb serlegért. A babonák ellenére március 13-án, pénteken igazi gólzápor volt. A Nagyboldogasszony két csapata, a Gyakorló egy csapata és iskolánk, az Apponyi Albert Általános Iskola két csapa mérte össze erejét.

A szép napos péntek délutánon a végső döntőt a SZIE-Gyakorló Sport Általános Iskola és a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola vívta, melyet 4-2-re megnyert a Gyakorló.

A jó hangulatú versenyen sok szülő és testvér szurkolt. A szervező, Szöllősiné Jónás Zsuzsanna elmondta, hogy a következő évfolyamok is megmérettetnek tavasszal, így szeretnének egy hagyományteremtő versenyt létrehozni. Jászberényben szükség van olyan iskolai szervezésű városi versenyre, ahol a gyerekek játékosan mérhetik össze erejüket és az egyesületek a tehetségesebbeket kiemelhetik.

Szerencsére a lehetőség és a helyszín adott a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola részéről és ehhez stabil támogatást nyújt a Jászberényi Futball Club. Az összes mérkőzésen jelen volt edző részükről és több gyermek számára is lehetőséget adtak a leigazolásra.