Termékadomány a Samsungtól

Jászberényi intézmények is részesültek a Samsung Electronics Zrt. társadalmi szerepvállalás keretében juttatott tárgyi adományaiból, melyet a kedvezményezettek csütörtökön a cég adományozó ünnepségén vehettek át a gyár jászfényszarui üzemében. 
 
A világpiacon az élvonalban helyet elfoglaló  vállalatóriás kiemelt hangsúlyt fektet a társadalom különböző szegmenseinek támogatására – hangsúlyozta Somogyi Géza a munkaügyi kapcsolatok vezetője az ünnepségre érkezett meghívottaknak. A Magyarországon huszonöt éve jelenlévő cég a Samsung huszonhét ágazata közül az egyik elektronikával foglalkozó vállalat. A gyár Jászfényszarun közel háromezer főt foglalkoztat, és évi tízmillió tévékészüléket állít elő. 
A cég gazdasági súlyának növelésével egyre hangsúlyosabbá vált a társadalmi szerepvállalás erősítése. Az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem irányában, a termékadományozás és különböző szponzorációs tevékenységek szerepelnek a csoport vállalásai között. 
Az oktatás terén kiemelt jelentőséggel bír a fizika-verseny, melynek idei első fordulóját éppen a múlt héten rendezték. Az egészségügyi kapcsolatokon belül több éve sikeres együttműködés zajlik a hatvani és a Jászberényi Szent Erzsébet kórházzal. A környezetvédelem területén a régió iskoláival felvett kapcsolatok keretén belül a hulladékgazdálkodáshoz fűződő előadásokkal segítik az oktatást. A vállalat dolgozói rendszeresen részt vesznek önkéntes munkákban is. Az elmúlt évben huszonöt projektet sikerült megvalósítaniuk, melyben háromszáz kolléga, mintegy ezerkétszáz órát áldozott jótékony célra.
 A nap apropóját adó termékadományozás mára szintén része a vállalat életének. A Samsung féléves időközönként kerít sort az elsősorban jogi személyeknek, intézményeknek szánt adományok átadására. A 2014. második féléves kérelmek alapján kedvezményezett közösségeknek ezúttal 54 darab készüléket adtak át. 18 tévékészülék, 22 monitor, 3 hűtőgép, 3 mikrohullámú sütő és 8 blue-ray lejátszó került óvodákhoz, iskolákhoz, kórházakhoz, idősek otthonához és egészségügyi alapítványhoz az ünnepség alkalmával. A Jászberényi Központi Óvoda monitort és blue-ray lejátszót, a Szivárvány Óvoda televíziót és szintén lejátszót kapott. A Jászsági Apponyi Albert Iskola és AMI televíziót és blue-ray lejátszót vehetett át, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Jászság Egészségéért Alapítványa két televízióval, három hűtőgéppel és három mikrohullámú sütővel gazdagodott az adományozásnak köszönhetően. 
Az adományozó oklevelek átadását megelőzően a cégcsoport januárban kinevezett elnöke Hyun Jun Jung köszöntötte a vendégeket. „Szeretnénk, ha partnereinknek, vásárlóinknak a jó minőség mellett a jótékonykodás is eszébe jutna cégünk nevének hallatán. Cégünk sikerének kulcsa a régióban található szorgalmas és magasan képzett munkaerő, valamint a társadalom kisebb közösségei, ahonnan ezek a munkavállalók hozzánk érkeznek. Úgy gondoljuk, hogy a piac meghatározó szereplőjeként ezért hálával tartozunk ezeknek a helyi közösségeknek, másrészt fontos számunkra, hogy támogassuk őket, hogy azok még nagyobb mértékben hozzájáruljanak a régió és az országos gazdasági fejlődéshez.  Hiszünk abban, hogy pozíciónkból fakadóan nem csak hitvallásunk, de kötelességünk is megosztani értékeinket a társadalom szereplőivel ” – fejtette ki Hyun Jun Jung.
Az elnök a termékeket szimbolizáló oklevelek átadásával köszönte meg a kiválasztottak fáradozását mindazoknak, akik nap mint nap a régió jövőjének építésén dolgoznak. Az ünnepséget követően gyárlátogatáson vettek részt a megjelentek, majd végezetül sor került a termékek átadására.