Elment a HARCMŰVÉSZ…

Nagyon jól indult számomra a szerdai nap, hiszen már a reggeli órától kezdődően szemünk fényére, az unokámra kellett vigyáznom. Alig hogy belemelegedtünk a játékba hozza csörgő telefonomat: – „Papi keres valaki, de ne olyan sokáig beszélj ám, mint máskor szoktál!”  – közölte a maga határozottságával Nórika.  Most az egyszer igazán rövid voltam, hiszen nem hogy beszélni, hanem megszólalni sem tudtam a hír hallatán, ami rövid volt és tömör: meghalt EPERJESI NÁNDOR. Így csupa nagybetűkkel, mert Nándi barátomról csak ilyen módon lehet szót ejteni. 
Nagyon régóta ismertük egymást Nándival, így szerencse, hogy szavaimat írásba kell foglalnom, mert egyéb esetben elcsuklana a hangom. Róla aztán igazán elmondható, hogy igazi sportember volt. Lassan 21 éve vette át a stafétabotot a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztályának élén, amelyet becsülettel vezetett mind idáig. Az elmúlt húsz év alatt tanítványai számtalan Magyar Bajnoki cím mellett, sok nemzetközi versenyen szereztek érmeket. Sőt a szakosztály több versenyzője Európa-bajnok címmel is büszkélkedhet. 
Mindig derűt hozott szerkesztőségünkbe valahányszor betért hozzánk. A helyi rádió sportműsorában pedig, szinte minden hónapban vendégem volt. Jelenlétét azért kedveltem nagyon, mert nem a fellegekbe beszélt, hanem határozott véleménye volt mindenről. Mindig visszacseng azon mondása, miszerint a harcművészet tartást ad lelkileg és fizikailag is a sportolóknak. Ezt hallottam vissza tanítványaitól is, ha valahol találkoztam velük és érdeklődtem Mesterük felől. Mindannyian nagy tisztelettel beszéltek róla. Többek között azért, mert nem csak a harcművészetre, ha nem az életre is nevelte őket. Elmondták, hogy az edzőteremben szerzett tudásuk önbizalmat és tartást adott és ad nekik a ma napig is, az élet más területén.
Munkájára felfigyeltek az illetékesek is, hiszen 2012-ben Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Testnevelési és Sport Díjat kapott, kiemelkedő sportszakmai, edzői, nevelői tevékenységéért, valamint a Taekwon-Do sportágban elért eredményekért.
Eperjesi Nándor halálával nemcsak a jászberényi, jászsági és az országhatáron belüli taekwon-dot, hanem a nemzetközit is nagy veszteség érte. Alig volt olyan délvidéki nemzetközi verseny, ahol a MESTER és tanítványai ne jelentek volna meg. Ahová Ő és kis csapata elment, mindenhonnan eljöttek a Lehel vezér kupára Jászberénybe. Már borsódzik a hátam, hiszen lehet, hogy az őszre kitűzött kupa nevét meg kell változtatni…