Notheisz Janka Világkupa győztes

Július első napjaiban Notheisz Janka és Domos Gréta, az Y Ház/Yakuzák SE két tehetséges faital karatékája a KWU bulgáriai edzőtáborában töltött egy hetet. A hét folyamán megrendezett utánpótlás Világkupán mindketten indultak és arany-, illetve bronzérmet szereztek.

A közelmúltban szerzett világbajnoki címe után Janka Bulgáriában sem kegyelmezett ellenfeleinek. Végig ipponokkal menetelve győzött, s kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a bírók neki ítélték a „Best Spirit” különdíjat is. Jól szerepelt Gréta is, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott az eredményhirdetés során.

Sensei Agócs Tibor, aki ezúttal nem lehetett ott versenyzői mellett, mert egy másik csapattal az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, így értékelte karatékái teljesítményét:

-Minden jel szerint Janka jó úton van, mentálisan, technikailag, képességekben mind-mind jóval megelőzi korosztályát. A feladat adott, megtartani ezt az előnyt és gördülékenyen belépni a felnőtt korosztályba. Elégedett vagyok Gréti teljesítményével is, aki ugyan jóval később kezdte a karatét, mint Janka, de szépen zárkózik fel és alázatosan tesz a mindennapokban is az előrelépésért. Óriási köszönet illeti Shihan Bőke Bélát és Dezső Katát, akik a saját tanítványaik mellett teljes értékűen gardírozták a mieinket is! Köszönöm Nektek!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?