XI. Jász Expo a Jászsági Gazdasági Napok keretében

A Jászsági Gazdasági Napok keretében, szeptember 9-11. között, rendezik meg immár tizenegyedik alkalommal a Jász Expót Jászberényben. Erről tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Budai Lóránt polgármester, Balogh Béla alpolgármester és Szabó János, a szervező  NOVICO Kft. ügyvezető igazgatója.

– Két év pandémia és gazdasági bizonytalanság után szeptember elején ismét lesz Jász Expo Jászberényben. A képviselő-testület áprilisban döntött, hogy megrendezi a Jászsági Gazdasági Napokat, s ennek része lesz a már megszokott expo is. Azok számára, akik figyelték az idei költségvetés elfogadását ez nem meglepetés, mert már abban is szerepelt ez a rendezvény. Szerettük volna, ha a Jászkerület kezében futnak össze a szervezés szálai, de mindenképpen szükség volt a NOVICO Kft. bevonására, hiszen ők rendezték az előző tíz expót, azaz sokoldalú tapasztalattal rendelkeznek. Ami korábban jó volt, azon nem szerettünk volna változtatni, de lesznek új dolgok is. Új lesz például a helyszín, hiszen a JP Arénában rendezzük meg Jászsági Gazdasági Napokat, s ezen belül a XI. Jász Expót is – mondta a sajtótájékoztató bevezetőjében Budai Lóránt polgármester.

– Több mint 60 vállalkozás kapott felkérést a polgármester aláírásával, hogy vegyen részt a Jász Expón. Többen visszajeleztek, de vannak még lehetőségeink. Van lehetőség kiemelt jászsági vállalkozásoknak, testvérvárosoknak, városoknak is a megjelenésre. A Jászsági Gazdasági Napok több lesz mint egy expo, hiszen gazdasági találkozókra is sor kerül, s lesznek kulturális programok is. Mindezek előkészítése folyamatban van – jelezte Balogh Bála alpolgármester.

A XI. Jász Expo szervezőjének, a NOVICO ügyvezető igazgatójának, Szabó Jánosnak a szavaiból pedig kiderült, hogy azt szeretnék, ha ez a három nap olyan családi rendezvény lenne, melyre nagyon sokan ellátogatnak.

– Berényi Autó 2022 címmel olyan márkafüggetlen autószalon lesz a Jász Expón, amilyenre korábban még nem volt példa. Ezzel együtt a nagy cégek számára azt a lehetőséget is biztosítani szeretnénk, hogy HR céllal munkaerőtoborzást is végezhessenek. Kiemelt célszereplőink a kkv-k, melyeknek bemutatkozási és piacbővítési lehetőséget is biztosít az expó. Fontos, hogy az expóhoz kapcsolódó kulturális programok is ingyenesen megtekinthetők lesznek. Újdonság lesz egy érintésmentes optikai vizsgálat, és a számítógépes szemüvegkeret tervezés. A fémvázás közületi tömegszékek bemutatóján elsősorban az intézmények válogathatnak majd. A jászberényi önkormányzat jóvoltából a jászberényi cégek számára kedvezményes megjelenési lehetőséget is biztosítunk, s további kiállítók jelentkezését is várjuk – mondta Szabó János.

A sajtótájékoztató zárásaként Budai Lóránt még egy fontos bejelentést tett:

– Az elmúlt időszakban sokszor téma volt a polgármester és az országgyűlési képviselő közötti együttműködés, illetve annak hiánya. Örömmel mondhatom el, hogy az elmúlt időszakban több illetékes minisztérium felé közösen adtunk be kérelmet, hogy támogassák rendezvényünket. Ezeket a kérelmeket mindketten aláírtuk, s képviselő úr juttatta el azokat a címzettekhez. Úgy gondolom, hogy ennek a szervezőmunkának, ennek az együttműködésnek meg kell, hogy legyen a gyümölcse és egy nagyszerű, sikeres rendezvényre hívhatjuk már most a jászberényieket, illetve az akkor hozzánk betérő vendégeket is.

 

Vélemény, hozzászólás?