Befejeződött a Vaspálya utca és környékének felújítása

Határidőre, május 31-re készre jelentette a kivitelező a beruházást, így a mai napon elindult a hivatalos műszaki átadás átvételi folyamat a teljes hosszában megújult Vaspálya utcán, a Rákóczi út ide betorkolló szakaszán, valamint a vasútállomás előtt létesített új parkoló felületeken.

Még öt esztendővel ez előtt elnyert, Iparterületek Infrastrukturális fejlesztése pályázat, első ütemében, az állatkert mellett húzódó Kerekudvari út felújítása és infrastrukturális fejlesztése készült el. A most befejezett, már igen régóta szükséges beruházás, második projekt elemként valósult meg, látványosan és színvonalas kivitelezésben. A vaspálya utca alatt húzódó infrastruktúra teljesen megújult, maga az útfelület rekonstrukciója is elkészült, ami magában foglalja a járdát és a zöld felületeket is. A Rákóczi út szakasza a Sportpálya utcától újjászületet és korszerű járdát is kapott az egykori Dohánybeváltó oldalán. A vasútállomás előtt és mellett található közterület új arcát mutatja, a buszok közlekedése egyszerűsödött, autóparkolók, bicikli tárolok, gyalogos átkelőhelyek, napelemes kandeláberek kerültek kialakításra és kihelyezésre.

A város vezetői és a hivatal szakemberei bíznak abban, hogy sikerül megállapodásra jutni a MÁV illetékeseivel és a vasútállomás viseletes, lehangoló épülete is új külsőt kaphat a közeli jövőben.

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?