Karnyújtásnyira a bennmaradástól

A női röplabda NB I 5-8. helyéért folyó rájátszás negyedik fordulójában a csoport élén álló CoreComm-VESC csapatát fogadta a JVT. A Bercsényi úti játékcsarnokban vasárnap délután rendezett mérkőzés nem akármilyen izgalmakat és végül hazai sikert hozott.

Egy simán, majd egy küzdelmesebben megnyert szett után már a győzelem kapujában állt a Deme-csapat, ám ezt követően a CoreComm-VESC csapata bebizonyította, hogy nem véletlen a vezető helye. Egy szoros, majd egy simábban megnyert szett után jöhetett a mindent eldöntő ötödik játszma. Ennek elején elhúztak a mieink, ám a vendégel 8-3-ról is szorossá tették a végjátékot. Annyira, hogy a végén a legminimálisabb különbség lett a csapatok között (15-13). Szerencsére a döntő pillanatokban a mieink keze remegett meg kevésbé. s így a 3-2-es siker fontos két pontot jelentett a JVT számára.

Míg a vendégeknél a két idegenlégiós emelkedett ki a többiek közül (ketten 33 pontot szereztek), addig a mérkőzés legjobbja Sándor Renáta lett, aki egyedül szerzett 32 pontot, s ezzel döntő érdemeket szerzett a sikerben.

Jászberény VT-CoreComm-VESC 3:2 (16, 22, -23, -18, 13)

Jászberény VT: Sléder Kitti 9, Imre Eszter 9, Bleicher Nóra 14, Sándor Renáta 32, Juhász Viktória 5, Kovács Dorka 2. Liberók: Lagzi-Kovács Maja, Deme Blanka. Cserék: Faragó Fanni 1, Csiki Aliz, Hajdu Lili 9, Farkas Vivien. Vezetőedző: Deme Gábor. Másodedző: Tumpech Ádám.

CoreComm-VESC: Pós Adrienn 4, Liene Ilze Miller 15, Miklós Roxána 10, Morgan Rose Sherwin 18, Hajós Aliz 16, Bozsó Blanka 14. Liberók: Pártai Lilla, Tóth Laura. Cserék: Molnár-Pintér Eszter, Pokó Rita. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit. Másodedző: Rivnyák Eszter.

A találkozót követőn Deme Gábor az egyesület honlapján az alábbiak szerint értékelte a látottakat: – A Veszprém nagyon jó csapat, két kiváló amerikai légióssal. A csapatunk most állt össze; [Sándor] Renáta ma fantasztikusan játszott, de a fiatalabbaknak is fel kellett nőniük hozzá és meg is tették. Sok jó teljesítményt láttam. Nagyon jó fiatal gárdánk van, de szükségünk van rutinra is – ez ma is bebizonyosodott. Minden erőnkre szükségünk volt ahhoz, hogy ezt a meccset megnyerjük. A döntő szett egyébként sokszor lutri, de most abban különösen szerencsénk volt, hogy Reni a kellő pillanatban előreforgott és abban szinte biztosak lehettünk, hogy befejezi majd a meccset. Így is történt.

A rájátszás 4. fordulójának másik eredménye:

DSZC Eötvös DSE – Kispest SE 0-3

A Jászberény VT ezzel a győzelemmel közelebb került a 6. hely megszerzéséhez, amely már osztályozó nélküli bennmaradást jelent. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy lehetőség szerint az 5. fordulóban három pontot szerezzen az együttes a DSZC Eötvös DSE ellen idegenben, majd legyőzze hazai pályán a Kispest SE gárdáját. Az sem mellékes, hogy a kispestiek mit játszanak majd a CoreComm-VESC ellen.

 Az 5-8. helyért folyó rájátszás állása:

  1. Core-Comm-VESC 12 (11-5)
  2. Kispest SE 8 (7-6)
  3. Jászberény VT 7 (10-7)
  4. DSZC-Eötvös DSE 2 (2-12)

A rájátszás 5. fordulójának párosítása:

május 1. – vasárnap

17.00 óra: DSZC Eötvös DSE – Jászberény VT

18.00 óra: Kispest SE – CoreComm-VESC

A rájátszás 6. fordulójának párosítása:

május 8. – vasárnap

16.00 óra: CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE

17.00 óra: Jászberény VT – Kispest SE

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?