Jakab Péter Jászberényben kampányolt

Az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért egyik utolsó kampányrendezvénye volt a Jászságban pénteken délelőtt Jakab Péternek, a Jobbik elnökének jászberényi látogatása. A politikust a Lehel Film-Színház előtti téren az ellenzék országgyűlési képviselő-jelöltje, dr. Kertész Ottó fogadta.

Bár sűrű cseppekben hullt az égi áldás, azért jónéhányan kíváncsiak voltak a Jobbik elnökére, Jakab Péterre, aki a tőle már megszokott elánnal adta elő mondandóját, miután dr. Kertész Ottó üdvözölte őt.

A Jobbik elnöke nem köntörfalazott, azonnal a lényegre tért, s az április 3-i választás tétjéről beszélt.

– Nem az a fontos emberek, hogy most borús az idő. Az a lényeg, hogy hétfőn kisüssön a nap. Azért fogtunk össze, hogy ez így legyen. Most csak az érdekel, hogy sokan legyenek azok, akik vasárnap nem tétlenül akarják nézni azt, ami ebben az országban zajlik. Hogy sokan legyenek azok, akik tenni akarnak azért, hogy végre a saját hazánk ne néhány tolvajról szóljon, hanem végre azokról, akik ezt az országot felépítették, most akarják építeni és majd egyszer építeni fogják. Szóljon már végre a nyugdíjasokról, a melósokról, a fiatalokról, mindannyiunkról. Legyen ez az ország végre mindannyiunké – mondta bevezetőjében Jakab Péter, aki azt is állította, hogy az országnak jelenleg nincs működő kormánya, s vasárnap egy maffia ellen kell győzni.

A Jobbik elnöke kijelentett, hogy a Fidesz ezúttal is csalni fog, mint ahogy azt mindig tette. Ezzel szemben nekik az igazságban és az összefogásban van az erejük. Abban az összefogásban, amely abban is megegyezett, hogy kormányváltás esetén lesz elszámoltatás Magyarországon. Az összefogás már 2019-ben, az önkormányzati választások során is működött, hiszen több mint 4 millió magyarnak lett ellenzéki polgármestere, derült ki Jakab Péter mondataiból, aki szerint ma már ennél is erősebbek.

– Itt, a Jászságban dr. Kertész Ottónak kell Pócs Jánost legyőzni, s ha ti azt mondjátok ez sikerülhet, akkor sikerülni is fog. Lehet fanyalogni, hogy a miniszterelnök-jelöltünk Márki-Zay Péter. Lehet őt szeretni, meg nem is, de ha kormányváltást akartok, akkor rá kell szavazni. Minden más szavazat Orbán Viktort segíti, őt tartja hatalomban. Gyűlöletet adott nekünk ez a nagy keresztény kormány. Mi ezzel szemben együttműködést, szolidaritást ígérünk. Nem az a nemzeti, aki a magyart a magyar ellen fordítja – mondta Jakab Péter, aki azt is megjegyezte, hogy a korrupciót máshol üldözik, nálunk pedig elvárják. Példaként Völner Pál esetét hozta fel, majd megjegyezte, hogy az Európai Ügyészséghez csatlakozva nálunk is lehetnek hasonló esetek, mint amilyenek Romániában vagy Bulgáriában voltak, ahol kormányzati vezetőket zártak be. Kijelentette, hogy 6000 ezer milliárd forint Brüsszelben arra vár, hogy legyen tisztességes kormánya ennek az országnak. Ebből pedig nagyon sok társadalmi réteg problémáját lehetne kezelni.

– Nekünk most vasárnap nemcsak kormányt, hanem rendszert is váltani kell, hogy megvalósítsuk eredeti céljainkat, a felzárkózást Nyugat-Európához. Orbán az orosz jövőt választotta, nekünk pedig más kell. Nekünk Európa kell, mert a magyar ember tudja hol a helye. Mi mindannyian Európát, a Nyugatot, az uniót, az eurót és dr. Kertész Ottót választjuk – mondta a pénteki, jászberényi kampányrendezvényen Jakab Péter.

 

 

Vélemény, hozzászólás?