Projekt indító az Udvardi Kft-nél.

Családi vállalkozás esetében, nagy jelentőséggel bíró fejlesztési beruházás, amit a Széchenyi Terv Plusz vissza nem téríntendő támogatása jelent. Kezdte mondandóját Udvardi László, az Udvardi Kft. tulajdonos ügyvezetője, a cég Nagykátai úti telephelyén, március utolsó napján tartott projektnyitó rendezvényen.

A vállalkozás a GINOP plusz keretein belül „Komplex fejlesztés az Udvardi Kft-nél”című pályázata nyert és ennek megvalósításához vissza nem téríntendő finanszírozást kapott a Széchényi Terv Plusz által. A támogató döntése alapján a beruházás összege 165 millió Ft, a támogatás pedig 115 millió Ft. A projekt megvalósítása során a cég technológia fejlesztésekre összpontosít, a telephelyén található önkiszolgáló, nagyteljesítményű autómosók gépészeti cseréjét valósítja meg elsődlegesen, illetve ehhez kapcsolódóan, számos kisebb berendezést és műszert is beszerez. Megújuló energia felhasználása érdekében napelemes rendszer kerül kiépítésre, valamit korszerűsítik a vállalkozás informatikai eszközeit. Egy új tevékenységi kör kialakítása, fejlesztése okán lemezmegmunkáló gépsort vásárolnak, és homlokrakodó gépet szereznek be.

A beruházás megvalósításával, az Udvardi Kft. a több éve folytatott tevékenységét tudja tovább bővíteni, a támogatás a cég számára hatalmas segítség, komoly munkát és feladatot ad a következő két évre. Ezekkel a fejlesztésekkel szeretnék biztosítani a vállalkozás következő évtizedre való működését és nem utolsó sorban a munkaerő megtartását, új munkahelyek teremtését.

Pócs János, a körzet országgyűlési képviselője is résztevője volt a rendezvénynek, többek között elmondta: A megye gazdasági erejét a Jászság teszi ki, az itteni vállalkozók az országos toplista élén vannak, de mégiscsak tudni kell, hogy honnan indultak el. Szinte mindenki családi vállalkozásból, garázsból vagy műhelyből. Pontosan ennek köszönhető sikerük is, végigjárták az összes ranglétrát, saját erőből, saját szorgalomból fejlődtek fejlesztettek. Azt kívánta, hogy a kicsikből nagyok legyenek, azzal a szemlélettel, aminek az Udvardi Kft-nél tanúja lehetünk.

A résztvevők reményüket fejezték ki, hogy a két esztendő múltán, a projekt zárása alkalmával is elégetettek lesznek az elvégzett munkával és vidáman tekintenek a jövőbe.

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?