Lerakták a katolikus óvoda alapkövét

A 10 órási ünnepi misét követően, március 20-án, vasárnap lerakták a Nagyboldogasszony Főplébánia területén annak a katolikus óvodának az alapkövét, amely állami támogatásból, az Egri Főegyházmegye beruházásában épül.

Páratlan ajándéknak nevezte az új katolikus óvoda megépítésének lehetőségét Szántó József plébános, címzetes apát szentmiséjében, melynek középpontjába a megtérést helyezte. A Nagyboldogasszony Főtemplomban tartott ünnepi szentmisén megjelent Pócs János országgyűlési képviselő és Budai Lóránt, Jászberény polgármestere is.

Pócs János köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért, az Egri Főegyházmegyének pedig azért, hogy vállalták a beruházás levezénylését. Mint mondta, a jövőnk a gyermekekben van, s közel sem mindegy, hogy ők milyen környezetben nőnek fel, milyen szellemiség veszi őket körül. Az egyházi nevelés biztosíték lehet arra, hogy egészséges lelkületű fiatalok nőnek fel, akik a jövőnket jelentik, derült ki a képviselő szavaiból.

Az ünnepi szentmisét követően a Nagyboldogasszony Főplébánia területén – ahol az óvoda épül – letették az intézmény alapkövét. Az ünnepség keretében a fővállalkozó Stílusterv Kft. felelős műszaki vezetője elmondta, hogy a terület szűkössége miatt nem kis kihívás a főplébánia területén egy három csoportszobás óvoda megépítése. Itt csak egy mozgássérült parkolónak lesz hely, míg a többit a Galamb utcában építik majd meg. A tervek szerint a beruházás befejezése 2023 februárjára várható.

Budai Lóránt a beruházás kapcsán az együttműködés fontosságát emelte ki. Ez szerinte megvalósult a jászberényi felsőoktatás megmentése kapcsán, a Ferences templom parkjának megújítása és most a katolikus óvoda építése ügyében is. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az egyház és az önkormányzat együttműködése a jövőben is hasonlóan jó lesz.

Az ünnepi köszöntőket és műsort követően Szántó József, Pócs János, Budai Lóránt és Barta Mihály együtt helyezte el az óvoda alapkövét.

Vélemény, hozzászólás?