Célba értek a jászberényi adományok

A fenti címmel számolt be Facebook oldalán Budai Lóránt polgármester a március 16-i útról, melynek keretében ukrán testvérvárosunknak vittek adományokat. A polgármester bejegyzését az alábbiakban olvashatják.

Ma hajnalban Jászberény kárpátaljai testvérvárosába, Técsőre vezetett az utunk. Eredetileg egészen a település központjáig szerettük volna elvinni a Jászberényben összegyűjtött adományokat, ám az útközbeni egyeztetéseknek köszönhetően csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányig szállítottuk a közel 100 doboznyi felajánlást.

A több száz liternyi kézfertőtlenítővel, egészségügyi eszközökkel, tisztító- és tisztálkodószerekkel, pelenkával és bébiétellel, gyógyszerrel (láz- és fájdalomcsillapító), wc papírral, liszttel és tartós élelmiszerrel, valamint plédekkel megrakott teherautóink délelőtt érkeztek a határra, ahol már Técső alpolgármestere, Mészáros Tibor várt bennünket.

Egy gyors adminisztrációt követően, segítőimmel, a Hivatal munkatársaival és a határon túlról érkező kollégákkal átpakoltunk az összegyűjtött adományokat, hogy azok mielőbb célbe érhessenek. Ezúton is köszönöm a magyar és az ukrán határőrök rugalmasságát, valamint mindenki önzetlen felajánlását és a célba juttatásban nyújtott nagylelkű segítségét.

Büszke vagyok szülővárosom minden lakójára, akik megmutatták, hogy – a vírushelyzethez hasonlóan – újra képesek összefogni és segítséget nyújtani a nehéz sorsba került ukrán/magyar állampolgároknak és a hazájukat védő katonáknak. Bízom benne, hogy minél hamarabb véget ér ez az értelmetlen háború…

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?