Mizsi-Mazsi cukrászdaavató a Thököly úton

A Mizsi-Mazsi Cukrászda Jászberény meghatározó családi vállalkozása immár közel tíz éve, mely idő alatt számtalan édes pillanattal tették különlegessé a város lakóinak mindennapjait. Ezúttal közös ünneplésre készültek a puha piskóták és krémes nyalánkságok, ugyanis március 8-án cukrászdaavatóra invitálták a tulajdonosok édesszájú vendégeiket.

A szokottnál is emlékezetesebben telt a nőnap a két cukrászdatulajdonosnak, Gábornak és Katinak, akiket alig lehetett kicsalogatni néhány szó erejéig a tömött sorokkal körülvett, szemet gyönyörködtető süteményespult mögül.

Több mint 20 éve dolgozom cukrászként, de valójában már gyermekkorom óta a konyha volt a második otthonom. Aztán tanulóéveimben Lőrincz István cukrászmester mellett ért meg bennem végképp a szakma iránti tisztelet és szeretet. A céget még 2013-ban alapítottuk, két év múlva pedig megnyitottuk Jászberényben az első cukrászdánkat is – meséli Gábor a Thököly úti, újonnan nyílt üzlet ínycsiklandó, színpompás kínálata mellett állva.

A stílusos polcokon frissen sült kézműves sütemények, édes és sós desszertek sorakoznak rendben, többek között friss gyümölcsös szeletek, roppanós csokoládéval bevont kockák, gazdagon porcukrozott krémesek, hagyományos és reform kedvencek, de már folyamatban van a francia desszertkülönlegességek megvalósítása is.

Én eredetileg könyvelőként vettem ki a részem a kezdeti folyamatokból. Nagy álmunk volt a bővülés, hogy minél többek asztalára tehessünk egy kis ennivaló Mizsi-Mazsis boldogságot. Hogy legyen egy olyan hely, ahol kellemes, igényes környezetben lehet fogyasztani kézműves süteményeket – teszi hozzá Kati, akitől megtudtuk, a Mizsi-Mazsi elnevezés egy kreatív barátnak hála a vezetéknevükből született.

A jövő aztán szerencsésen alakult, hiszen a városban már régóta nagy volt az igény a minőségi, kézműves süteményekre, a régi, kevésbé ízletes vajkrémes variációt felváltó könnyedebb, tejszínes finomságokra. Így kerültek kezdetben egyszerűbb, házias, otthoni berkekből ismerős édességek, például oroszkrém, puncs szelet és csokoládé kocka a sütis pultba. Ennek azóta már közel tíz éve, a tulajdonosok pedig nem hiába büszkék a töretlen minőségre, melynek hála mára kiterjedt vendégkör szeretete övezi a családi vállalkozást.

Gábor és Kati igazán exkluzív, mégis fiatalos és stílusos designt sütöttek ki a korábban a Coopnál található cukrászda átköltözése okán, mely jó apropót szolgáltatott az egyébként is széles kínálat további bővülésére, új gasztronómiai irányzatok behozatalára is. Az újdonságok, a folytonos fejlődés megvalósulásának titka az állandó, töretlen maximalizmus, mellyel a Mizsi-Mazsi oly sokak által szeretett süteményei készülnek.

Valódi ízek, minőségi alapanyagok, kézműves, szívből jövő megoldások találkoznak az újonnan nyitott cukrászda műhelyében is, ahonnan a megszokott mosollyal útra bocsátva, jól lakottan távozhattunk, egy fantasztikus cukrászdaavató után, mely garantáltan megédesítette a résztvevők hétköznapjait.

(x)

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?