Ötödik lett a Nagyboldog a Játékos Sportverseny Diákolimpia döntőjében

Városunk volt a házigazdája a 2021/2022-es tanév Játékos Sportverseny Diákolimpia országos döntőjének. Március 5-én, szombaton a JP Arénában a versenyre benevezett 160 csapatból a legjobb nyolc mérte össze tudását. Köztük volt a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium csapata is.

Nagyszerű hangulatban, telt ház várta az alsós lányokból és fiúkból álló csapatok vetélkedését a JP Arénában. A házigazda, Jászberény városa nevében Bethlendy Béla, az önkormányzat humánerőforrás bizottságának elnöke köszöntötte a versengő iskolák képviselőit, s a szurkolókat. A versenyt dr. Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Az ünnepélyes eskütétel során dr. Darázs Péter, egykori diákolimpikon görkorcsolyázó, rövidpályás gyorskorcsolyázó közreműködött, aki téli olimpián is képviselte Magyarországot.

A döntőbe jutott nyolc megye csapata kilenc versenyszámban mérte össze erejét. A nagyboldogosok nem kezdtek túl jól, hiszen a talicskázásban az utolsó helyen végeztek. A folytatásban viszont folyamatosan lépdeltek előre és két játékkal a vége előtt a harmadik helyre léptek előre. Az már a verseny elején kiderült, hogy a törökbálintiak és az egriek között dől el az első két hely sorsa. Ez a két csapat külön versenyt vívott egymással, míg a harmadik helyért öt megyei is bejelentkezett. A szegediek szakadtak le csak a többiektől.

Két fordulóval a vége előtt már biztos volt a pest megyeiek sikere, hiszen tíz ponttal vezettek az egriek előtt. A harmadik helyért viszont óriási volt a harc. A záró játék előtt a balatonalmádiak megelőzték a Nagyboldogot, ám ennek során úgy tűnt, hogy a mieink visszaelőznek. Megnyerték ugyanis a játékot, ám hibáztak és az időbüntetés után hátrébb kerültek a rangsorban. A negyedik és ötödik helyen holtverseny alakult ki a berényi gyerekek és a székesfehérváriak között, s egy extrajátékban kellett még a két csapatnak a helyezéseket eldönteni. Ez a Tóvárosi Általános Iskolának sikerült jobban, így a nagyboldogosok az 5. helyet szerezték meg. A berényi lányok és fiúk, valamint felkészítőik, Nagyné Ilonka Zsuzsanna és Turiné Palócz Henrietta minden dicséretet megérdemelnek, mert egy nagyon erős mezőnyben az utolsó pillanatig versenyben voltak a dobogós helyezésért.

A törökbálintiak megvédték két évvel ezelőtt szerzett bajnoki címüket, míg a tízszeres győztes egriek ezúttal ezüstérmet szereztek. A harmadik balatonalmádiak pedig első dobogós helyezésüknek örülhettek.

A Játékos Sportverseny Diákolimpia 2021/2022-es tanév versenyének végeredménye:

  1. Bálint Márton Általános Iskola Tagintézménye Törökbálint
  2. Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola
  3. Györgyi Dénes Általános Iskola Balatonalmádi
  4. Tóvárosi Általános Iskola Székesfehérvár
  5. Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium
  6. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola
  7. Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola
  8. Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?