Minden magyar felelős minden magyarért!

A fenti címmel tartott sajtótájékoztatón – jászberényi képviselői irodájában – február utolsó napjának délutánján, jelentette be Pócs János országgyűlési képviselő, hogy munkatársinak segítségével ezen a napon elkezdték a gyűjtést a kárpátaljai magyarok számára.

– A mai naptól elkezdtük az adományok gyűjtését Jászberényben és Jászapátin a képviselői irodában és Jászapátin saját otthonunkban. Várjuk mindenkinek az adományát. Elsősorban tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket, eszközöket várunk – mondta Pócs János, majd átadta a szót munkatársainak, akik a Jászságban történő gyűjtésről adtak tájékoztatást.

– Az Egyházi Karitatív Közösségek nevében a Magyar Kamilliánus Családok Társasága Egyesülete hirdette meg az adománygyűjtést. Munkácson Kamilliánus Közösség működik. Velük vettük fel a kapcsolatot pénteken (február 25-én). Éreztük, hogy össze kell fognunk. Az összefogás példaértékű. Az adományokat Jászapátin, a képviselő úr irodájába gyűjtjük össze és van egy helyi vállalkozó Király János, aki vállalta, hogy az Ukrán határra elszállítja azt. Abban reménykedünk, hogy a  munkácsi püspökségre el tudjuk juttatni az adományokat. Mindenkinek hálásan köszönjük a felajánlásait – mondta Kiss Józsefné, a Magyar Kamilliánus Családok Társasága Egyesületének elnöke.

– Az Újszász Városi Önkormányzat a Szent Lukács Görög Katolikus Szeretetszolgálattal együttműködve kezdte meg az adománygyűjtést. Újszászon hét telephelyen, 10 adománygyűjtő ponton várjuk a felajánlott adományokat, melyeket már szerdán, két nap múlva célba tudunk juttatni – mondta Kaló Istvánné, Újszász város alpolgármestere.

– Jászberényben, a Gyöngyösi úti üzletünkben, a Gyöngy Marketben várjuk a felajánlásokat minden nap reggel fél hattól, este 20 árig – mondta Sárközi Csabáné, Béres Krisztina.

– A jászerényi Fidesz frakció nevében kérjük, hogy felajánlásaikat ide, a Hold utca 2. szám alá, a képviselői irodaházba juttassák el munkanapokon 8-tól 17 óráig – mondta Tamás Zoltán.

Pócs János hangsúlyozta, hogy jó célra, jó helyre fogják eljuttatni az adományokat. A Trió Rádió kérdésére azt is elmondta a képviselő, hogy állandó kapcsolatban van a nagyfoglalkoztatókkal, aki ukrán munkásokat is alkalmaznak. Abban az esetben, ha segítséget kérnek például családtagjaik fogadására, akkor azt is meg lehet oldani, derült ki Pócs János szavaiból.

– A kamilliánus adományok Tiszabecs településre szeretnénk eljuttatni, s amennyiben a munkácsi püspökségtől is el tudnak érte jönni, akkor ők is részesülhetnek belőle. A mi adományunk csütörtökön indul útjára – mondta Kiss Józsefné.

– Újszászon a Görög Katolikus Egyház a határmenti Görög Katolikus Egyházaknak juttatja majd el az adományokat. Amiket pedig mi gyűjtünk össze, azok az adományok mindenképpen egyházi szervezeteken keresztül jutnak majd el a kárpátaljai magyarokhoz. Azért az egyházi szervezetekkel vesszük fel a kapcsolatot, mert így valóban a kárpátaljai magyarokhoz juthat el az adományunk – mondta  sajtótájékoztató zárásaként Pócs János.

 

Vélemény, hozzászólás?