A Jászberény VT első sikere

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójáig kellett arra várni, hogy elérje első sikerét az NB I-es női röplabdabajnokságban a Jászberény VT csapata. Az „áldozat” idegenben a Kispest SE együttes volt.

Hosszú ideje készültek már első sikerük elérésére a Jászberény VT röplabdázói, s ennek most jött el az ideje. A Kispest SE elleni idegenbeli találkozón persze nem ők voltak az esélyesek, de a port azért is szép, mert közel sem mindig az esélyesebb csapat nyeri meg az adott mérkőzést.

Egyébként ez a találkozó is úgy kezdődött, mint az eddigi legtöbb bajnokija az együttesnek. Azaz, az ellenfél szerzett vezetést. Az elveszített első játszma után viszont feljavult a berényi lányok játéka és fordítani tudtak (1-2). A negyedik szettben a hazaik kezdtek jobban (6-1), s a játékrész közepén is náluk volt az előny (14-9). Viszont 18-nál sikerült őket utolérni, s 22-22-nél, majd 23-23-nál is együtt volt a két együttes. A mieink jutottak mérkőzéslabdához és azt azonnal ki is használták, s így 3-1-re megnyerték a találkozót.

Kispest SE – Jászberény VT 1:3 (22, -24, -16, -23)

Kispest SE: Törköly 4, Riczkó 11, Benedek 19, Dani 7, Horváth15, Szabó 4.

Liberó: Karkusz. Cserék: Németh 1, Lisztes1, Veress, Nagy 2, Rák.

Vezetőedző: Takács Gergely.

Jászberény VT: Sléder 2, Juhász 2, Faragó 16, Bleicher 15, Imre 9, Kovács 5.

Liberók: Deme, Lagzi-Kovács. Csere: Hajdu 12.

Vezetőedző: Deme Gábor

Másodedző: Tumpech Ádám

A találkozó után Deme Gábor így értékelte a látottakat (forrás: jrk.hu): – Megérdemeltük ezt a sikert, hiszen Budaörsön és Debrecenben is megvolt az esélyünk a győzelemre. Jól játszottunk és nagy akarat volt a lányokban – ami múlt héten nem jellemezte őket. Büszke vagyok a játékosaimra. Megbeszéltük a legutóbbi meccsünket, majd tiszta lappal indítottunk, a lányok pedig megértették, küzdelem nélkül nem lehet nyerni. A mérkőzés a szokásos módon kezdődött a számunkra, már azon csodálkoznék, hogy ha megnyernénk az első szettet… A negyedik játszma első perceiben azért voltam mérges, mert miután a harmadik szettet nagyon szép játékkal megnyertük, felhívtam rá a lányok figyelmét, hogy a következő játszma elejét meg kell „nyomnunk”. Ehhez képest 6-1-re vezettek ellenünk a kispestiek úgy, hogy számos pontot ajándékoztunk nekik. Az időkéréseink hatására azonban feljavult a játékunk és megérdemelten győztünk. Mindenki jól játszott ma, de Faragó Fanni teljesítményét kiemelem. Nagyon örülünk ennek a diadalnak, azonban nincs itt a helye az ünneplésnek, hiszen a jövő héten több fontos összecsapásunk is lesz. Előbb az Eötvös ellen az NB I-ben – lélektanilag fontos lenne, hogy ha meg tudnánk őket előzni az alapszakasz végén -, másnap pedig az Országos Ifjúsági Bajnokság legjobb hat csapata közé igyekszünk majd bejutni.

A női röplabda NB I 13. fordulójának további eredményei:

Eötvös DSE – CoreComm-VSC 0-3

Penta-Gödöllői RC – MÁV Előres SC 0-3

Budaörsi DSE – TFSE 0-3

A női röplabda NB I állása a 13. forduló után:

  1. TFSE (37-9) 35
  2. MÁV Előre SC (36-8) 33
  3. Penta-Gödöllői RC (32-13) 28
  4. CoreComm-VESC (18-25) 18
  5. Budaörsi DSE (20-25) 17
  6. Kispest SE (19-27) 14
  7. Eötvös DSE (10-36) 6
  8. Jászberény VT (8-37) 5

Az alapszakasz utolsó fordulójában a Jászberény VT az Eötvös DSE együttesét fogadja. Győzelem esetén lányaink megelőzhetik éppen soros ellenfelüket.

március 5. – szombat

17.00 óra: Jászberény VT – Eötvös DSE

Bercsényi Játékcsarnok

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?