Jászberényi lépések az invázió idején

A fenti címmel osztott meg fontos információkat közösségi oldalán Budai Lóránt, városunk polgármestere, melyet változtatás nélkül teszünk közzé.

A mai napon hivatalosan is felkerestem kárpátaljai testvérvárosunk polgármesterét Kovács Iván Ivanovics urat. Együttérzésemet fejeztem ki az elmúlt napok történései okán és biztosítottam arról, hogy Jászberény kész minden tőle telhetőt megtenni – elsősorban – Técső lakóinak biztonságáért, épségéért, egészségéért. Bízom benne, hogy polgármester úr elfogadja a kinyújtott jobbot és Jászberény hozzá tud járulni, hogy a lehető legkevesebb fájdalom érje kárpátaljai honfitársainkat, ukrán barátainkat.

Addig is, a mai napon már több hivatalos szervvel folytattunk egyeztetéseket. Várhatóan ugyanis az eddigieknél is nagyobb létszámban menekülnek Magyarországra ukrán állampolgárok, akik – a Magyar Közlönyben tegnap este megjelent rendelet értelmében – ideiglenes védelemre jogosultak majd az ország területén. Bár ez elsődlegesen idegenrendészeti feladat és menekültjogi kérdés, mindenképp szeretnénk felkészülni arra, hogy a közeljövőben megjelenhetnek nálunk a Jászberényben tartózkodó ukrán állampolgárok családtagjai is.

Kérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmát és a feszültség szítása helyett most az összefogásra és a segítségnyújtásra koncentráljon. Mert, ahogy Luther Márton mondta egykor: „Soha semmi jó nem születik az erőszakból.”

Köszönöm, Jászberény!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?