Bankkártyával fizethetünk a piacon a mézért

Rohanó világban élünk, ahol a fejlődés nem áll meg, sőt az utóbbi évtizedekben inkább még fel is gyorsult. Sokat változtak fizetési szokásaink is, miután megjelentek életünkben a bankkártyák. A legtöbben már erre kapják a fizetésüket, s rendszeresen használják vásárlásuk során is.

Márpedig, ha boltokban, üzletekben fizethetünk bankkártyával, akkor miért is ne tehetnénk meg azt a piacon. Nos, a jászberényi piacon is megjelent az első „fecske”, az első árus, aki lehetővé tette a bankkártyás fizetést.

A Molnár Méhészetet nem kell bemutatni a jászberényieknek, jászságiaknak, hiszen nagyon sokan tőlük szerzik be mézet. A jászberényi piacon két standon is lehet tőlük vásárolni.

– Azért is vezettük be a bankkártyás fizetés lehetőségét, mert mindig, minden tekintetben próbálunk megújulni. Láttuk, hogy van ez a lehetőség és több okból is arra jutottunk, hogy ezt nekünk is be kell vezetni. Egyrészt a fiatalok között egyre elterjedtebb, hogy okos órával, okos telefonnal, bankkártyával fizetnek. Másrészt egyre többen vannak, akik nem szeretnek sok készpénzt maguknál hordani. Harmadrészt a vírushelyzetet sem hagyhattuk figyelmen kívül. Nincs közvetlen kontakt az emberekkel a fizetéskor, és egy ilyen járványos időszakában ez is fontos. Sokaknál ez is szempont, hogy a bankkártyás fizetést helyezik előtérbe – mondta érdeklődésemre Molnár György, aki hangsúlyozta, hogy egyre többen keresték már ezt a lehetőséget a jászberényi piacon is.

– Itt helyben többen is érdeklődtek már, hogy mivel is jár ennek a lehetőségnek a bevezetése. Azt hiszem gyorsan el fog terjedni, mert a vásárlók is rákényszerítik az eladókat erre. Budapesten tapasztaltuk, hogy a fiatalok, a külföldiek tovább mennek, ha egy árusnál nincs lehetőség bankkártyával, vagy mobil terminállal fizetni. Megkeresik azt az árust, akinél van erre lehetőség – mondta Molnár György.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?