Salgótarján kipipálva – jön a Pápa

Igen mozgalmas napokat kezdett a Salgótarjáni KSE elleni hazai mérkőzéssel a JKSE. A Covid-19 miatti kéthetes kényszerszünet után ugyanis nyolc nap alatt három mérkőzést játszik Földi Sándor csapata. A sorozat első találkozóját február 11-én megnyerte a salgótarjániak ellen az együttes.

A Covid-19 járvány miatt két mérkőzését is későbbre kellett halasztani a Jászberényi KSE csapatának. A visszatérés pedig nem sikerült túl jól, hiszen a Vasas Akadémia ellen, idegenben 32 pontos vereséggel tért vissza újra a pályára a gárda. A tabellán utolsó előtti Salgótarjáni KSE ellen hazai pályán javíthattak a fiúk február 11-én, pénteken délután a Bercsényi játékcsarnokban.

Az ősszel idegenben is jászberényi siker született, mégpedig nem is akármilyen, hiszen 50 ponttal (101-51) múltuk fölül a salgótarjániakat. Mivel a tabellán második és utolsó előtti csapat csapott össze, így egyértelmű volt, hogy a mieink a találkozó esélyesei. Nos, a győzelem meglett, de nem igazán úgy, ahogy azt reméltük.

Az első tíz perc ezúttal is értékelhetetlen volt. Gyengén védekeztünk, rosszul dobtunk és sok volt a játékunkban a technikai hiba. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy 10 percnyi játék után 12-19 állt az eredményjelzőn. A második negyedre egy kicsit összekapta magát csapatunk, s ez arra volt elég, hogy a félidőben 31-31-es döntetlennel vonuljanak pihenőre az együttesek, Dobószázalékunk nem érte el a 40%-ot sem, s távolról 15-ből mindössze egyetlen dobásunk landolt a gyűrűben.

A nagyszünet után javult egy kicsit a mieink játéka, s ez azt eredményezte, hogy 30 percnyi játék után 8 pontos előnyre tettünk szert (56-48). Sőt, a negyedik negyed felénél már közel húsz pont is volt a különbség a két együttes között, ám elég volt a végén egy kis kihagyás és a lelkesen és jól játszó vendégek visszajöttek -10 alá. A vége 8 pontos jászberényi siker lett, azaz a kötelező győzelmet megszereztük, de játékunknak a folytatásban sokat kell javulni, ha meg akarjuk tartani a második helyet az alapszakasz végére.

Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 71-63 (12-19, 19-12, 25-17, 15-15)

A JKSE pontszerzői: Lewis Chester 17, Velkey János 16/12, Olasz Ádám 11, Dukic Nebojsa 9, Meleg Károly 6/6, Rosic Uros 4, Fekete Dávid 3/3, Nagy Simon 3/3, Kucsora Csaba 2

A találkozót követően a vezetőedzők, és a csapatok 1-1 tagja az alábbiak szerint értékelte a mérkőzést:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Sajnos csak a győzelemmel lehetek a mai napon elégedett. Megmondom őszintén, hogy az előző fordulóban, a Vasas elleni találkozón szégyelltem magam. Nem volt tűz a fiúkba, és sajnos ez ma is így volt. Nagyon nehezen találtam meg azt az ötöst, amely képes volt a gyűrűbe találni. Ez azért érthetetlen számomra, mert edzésen mindenki jól dolgozik, sokkal jobban védekezünk és támadunk is, míg a mérkőzésen szinte semmit sem látok vissza abból, amit gyakoroltunk. Nem tudom, hogy mi, miért történik a pályán, de amit most nyújtunk, az nagyon kevés. Erre az sem lehet magyarázat, hogy a Covid miatt kiestünk a játékból. Ennek ellenére 2-3 percet mindenkinek mindent bele kellene adni a játékba, s ha elfáradt kérjen cserét. Egyben gratulálok az ellenfélnek, mert nem azt nézték, hogy ki, hol áll a tabellán. Hajtottak, jól is játszottak, s ez az eredményben is realizálódott. Nagyon sokat kell javulnunk. Köszönöm a közönségnek a szurkolást.

Király Márió, a Salgótarjáni KSE vezetőedzője: – Úgy gondolom, hogy sikerült a csapatomat olyan mentális állapotba hozni, hogy tudjanak egymásért küzdeni. Ezt maximálisan meg is valósítottuk. Nyilván tudjuk, hogy védekezésben és támadásban mik azok még az apróságok, amit javítanunk kell. Mindenki hozzáállásával elégedett voltam.

Meleg Károly, a JKSE játékosa: – Gratulálok az ellenfelünknek a mai játékához. Úgy érzem, hogy a Vasas ellen nagy pofon után ma egy kicsit előbbre léptünk, és ha nem is játszottunk jól, de legalább nyertünk. Valahol a kosárlabda is olyan, mint az élet. Most mi is hullámvölgybe kerültünk, s azért dolgozunk, hogy ebből mihamarabb kijöjjünk.

Molnár Dániel, a Salgótarjáni KSE játékosa: – Először is szeretnék gratulálni a Jászberénynek a győzelemhez. Örülök, hogy végre olyan ritmusban és agresszíven tudtuk elkezdeni a mérkőzést, ahogy azt mindig kellene. Ez az első félidőben végig kitartott. Keményen védekeztünk, egészen jól működött a támadó játékunk. Sajnos talán egy kicsit több volt az eladott labdánk. A második félidőre nem tudtunk hasonlóan kijönni. Talán egy kicsit el is fáradt a társaság. Sajnálom ezt a vereséget, mert akár többet is kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből.

A 20. forduló további eredményei:

PVSK-CARGATE – Veszprémi Kosárlabda Kft. 84-79

BKG-Príma Akadémia – Óbudai Kaszások 69-80

TF-BP – Budapesti Honvéd SE 65-91

NKA Pécs – Bajai Bácska FKE 155-75

Conoil Pápa KC – MAFC 92-79

Nagykőrösi Sólymok – Vasas Akadémia 56-84

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 20. forduló után:

  1. Budapesti Honvéd SE 18 gy 1 v
  2. Jászberényi KSE 14 gy 4 v
  3. NKA Pécs 15 gy 5 v
  4. Vasas Akadémia 13 gy 6 v
  5. Veszprémi Kosárlabda Kft. 12 gy 7 v
  6. BKG Príma Akadémia 12 gy 8 v
  7. TF-BP 10 gy 10 v
  8. MAFC 9 gy 11 v
  9. Óbudai kaszások 9 gy 11 v
  10. Nagykőrösi Sólymok SE 8 gy 12 v
  11. PVSK-CARGATE 8 gy 12 v
  12. Conoil Pápa KC 5 gy 14 v
  13. Salgótarjáni KSE 4 gy 16 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 20 v

Sok ideje nem lesz a pihenésre a mieinknek, hiszen ezen a héten kétszer is pályára lépnek.

Február 16-án, szerdán pótolják a Conoil Pápa KC ellen ellhalasztott találkozójukat. A mérkőzés 19 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban kezdődik.

Három nappal később, azaz február 19-én pedig a TF-BP csapatával idegenben méri össze erejét a JKSE.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?