Még várat magára az első győzelem

A női röplabda NB I-ben a 11. forduló mérkőzéseit játszották a hét végén. A Jászberényi VT a CoreComm-VESC együttesét fogadta annak reményében, hogy megszerzi első sikerét a szezonban. A vendégek azonban másként gondolták, s csak egy szettet engedélyeztek a Deme-csapatnak.

A Budaörsi DSE elleni, idegenbeli pontszerzést követően első szezonbeli győzelmét szerette volna megszerezni a február 12-én, a Bercsényi tornacsarnokban rendezett mérkőzésen a CoreComm-VESC együttese ellen a Jászberényi VT. Erre úgy tűnt, hogy nem lesz esély, mert az első két szettet a vendégek nyerték, s bizony a mieink elég sok hibával röplabdáztak.

Azután a harmadik játszmában felcsillant a remény, mert nagyon simán sikerült szorosabbá tenni a találkozó állását. A folytatásban viszont visszatért az első két szettben mutatott játékához csapatunk, s a vendégek nem adtak esélyt a pontszerzésre sem.

Jászberény VT-CoreComm-VESC 1:3 (-20, -21, 13, -18)

Jászberény VT: Juhász Viktória, Kovács Dorka, Sléder Kitti, Imre Eszter, Rácz Márta, Bleicher Nóra. Liberók: Deme Blanka, Lagzi-Kovács Maja.

Csere: Hajdu Lili, Faragó Fanni, Berényi Lora.

Vezetőedző: Deme Gábor.

 Másodedzők: Sándor Renáta, Tumpech Ádám.

A találkozót követően Deme Gábor az alábbiak szerint értékelte a látottakat (forrás: jbrk.hu):

– Ezúttal nem vagyok büszke a lányokra. Enerváltan, sok hibával játszottunk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy a Veszprém győzzön. Ezt ki is használta az ellenfél, amelynek soraiban többen jól játszottak, én viszont csak a liberóim teljesítményével lehetek elégedett.

 A vereség mellett az is rossz hír a mieink számára, hogy az előttünk álló Eötvös DSE – nem kis meglepetésre – 3-1-re legyőzte a 10 forduló után listavezető Penta Gödöllői RC együttesét. Ez a gödöllőieknek is nagyon fájhatott, hiszen ezzel elveszítették első helyüket.

A 11. forduló további eredményei:

Eötvös DSE – Penta Gödöllői RC 3-1

TFSE – MÁV Előre SC 3-0

A női röplabda NB I állása a 11. forduló után:

  1. TFSE (31-8) 29
  2. Penta Gödöllői RC (31-7) 28
  3. MÁV Előre SC (30-8) 27
  4. Budaörsi DSE (17-21) 14
  5. CoreComm-VESC (17-21) 14
  6. Kispest SE (12-24) 12
  7. Eötvös DSE (9-30) 6
  8. Jászberényi VT (5-33) 2

A 12. fordulóban, február 20-án a MÁV Előre SC vendégeként lép majd pályára a Jászberényi VT.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?