A család az első

A fenti címmel tartott sajtótájékoztatót jászberényi képviselői irodaházában Pócs János. Térségünk országgyűlési képviselője a Fidesz családtámogatási rendszerének eredményeit emelte ki, miközben arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte a baloldal választási sikere esetén ezt megszüntetné.

– A  Jászságban több mint 2 000 család kapja vissza az adó visszatérítést, amely szülőnként akár 800 ezer forint is lehet. Országosan mintegy 2 millió családot támogat a kormány ezzel a programmal, s a támogatás összege 600 milliárd fontra tehető. Szeretném kiemelni, hogy sehol nem volt még példa a világon, hogy egy kormány a befizetett adót  visszafizesse. Mi 2010-ben azt mondtuk, ahogy erősödik a gazdaság, a családok úgy kaphatnak egyre több támogatást. Ennek megfelelően azóta minden évben erősítettük a családtámogatásokat – mondta Pócs János, aki hangsúlyozta, két út áll előttünk.

– A magyar kormány 2010 óta mindent teljesített, amit ígért, sőt többet is adott annál.  A mi programunkba 2010 óta folyamatos az adócsökkentés, a családtámogatás erősítése, a rezsicsökkentés. A Gyurcsány-féle baloldal ezzel szemben a megszorításokra, az elvonásokra, az adóemelésekre épített politikáját. A Gyurcsány-kormány volt az, amelyik a családtámogatásokat eltörölte.  A mai baloldal most is bírálja a mi családtámogatási rendszerünket. Ha ők kerülnek kormányra mindezt elvennék. Mi a családtámogatás és az adócsökkentés pártján vagyunk, míg ők pont az ellenkezőjét képviselik – mondta Pócs János, aki egy jászberényi példával is igazolni kívánta mondandóját.

– Hatalomra kerülése után a baloldali jászberényi városvezetés 2021-et adóemeléssel szerette volna kezdeni, de ezt a kormány nem engedte. Ezt követően a város soha nem látott adóbevételt realizált, többek között a kormány gazdaságpolitikájának is köszönhetően. A baloldal adóemelési politikája rossz, már megbukott – mondta Pócs János.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?