Figyelem felhívás – vízdíj tartozás következményei

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a településünkön, a közüzemi vízellátás mennyiségi csökkentését, illetve a vízszolgáltatás felfüggesztését tervezi, azon fogyasztóknál akik jelentős vízdíj tartozással rendelkeznek.

Tisztelt Lakosság!

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a településünkön — néhány magántulajdonban lévő ingatlannál — a közüzemi vízellátás mennyiségi csökkentését, illetve a vízszolgáltatás felfüggesztését tervezik.

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. adatai szerint a lakosok egy része vízdíj fizetési hajlandósága az elmúlt időszakban sokat romlott. Néhány fogyasztó jelentős összegű tartozást halmozott fel a céggel szemben, annak ellenére, hogy a tartósan nem fizető ügyfelek részére már több felszólító levél is érkezett.

Az érintett fogyasztók ingatlanjain a közüzemi vízellátás mennyiségi csökkentését, illetve a vízszolgáltatás felfüggesztését 2022.02.15-2022.02.21., valamint 2022.03.01 – 2022.03.07. között tervezik elvégezni.

Fentiek alapján kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben vízdíj tartozással rendelkeznek, a vízellátás mennyiségi csökkentése, illetve a vízszolgáltatás felfüggesztésének elkerülése érdekében, ha tehetik, próbálják hátralékukat rendezni, fizetési hajlandóságot mutatni a vízszolgáltató felé.

Lehetőség van továbbá Önkormányzatunknál az arra rászorulók részére települési- illetve rendkívüli települési támogatás igénylésére is, melynek részleteiről a Polgármesteri Hivatal Aljegyzői Osztály Hatósági Irodája tud bővebb információval szolgálni.

 

Tisztelettel:

Budai Lóránt

polgármester

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?