Márki-Zay Péter városunkban járt

Országjáró körútjának első napjaiban városunkba látogatott Márki-Zay Péter, a hatpárti, ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje, aki dr. Kertész Ottó képviselő-jelölt vendége volt. A találkozónak a Menedzser Klub biztosította a helyszínt, ahol a klub érdeklődő tagjai és a jászsági közélet szereplői kaptak tájékoztatást arról, mit várhatnak a jelenlegi ellenzéktől, ha megnyeri az áprilisi választást.

A média a találkozó utolsó pár percét követhette figyelemmel, majd a találkozó végén Márki-Zay Péter tartott sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy nagyon fontos a kkv szektor és a vidékfejlesztés szempontjából az, hogy egy esetleges kormányváltás esetén ki, mire számíthat. Erről esett a legtöbb szó ezen a találkozón, de az oktatás és a sport is szóba került.

– Maga a térség, valószínűleg nem Pócs Jánosnak, hanem adottságainak köszönhetően Hódmezővásárhelyről nézve akár irigylésre méltó lehet, hiszen nagyon sok jól működő, sikeres cég található. Sok gazdaságfejlesztő projekt valósult meg. Önöknél elsősorban munkaerő hiány van. Ezzel együtt is jó szívvel ajánlhatjuk a választók figyelmébe jelöltünket, dr. Kertész Ottót. A korrupció kivezetésére és normatív támogatásra van szükség, amely nem politikafüggő, nem feudális lordságokká alakítja át a vidéket – mondta Márki-Zay Péter, aki nem tart attól, hogy dr. Gedei József irányváltása hatással lesz az ellenzéki összefogásra. Az ellenzéki hat párt és a civilek egysége nem fog szerinte megbomlani azért, mert helyben emberi konfliktusok alakulnak ki. Az emberi konfliktusokat mindig le kell tudni választani az ország érdekéről.

– A választásokig legalább egy alkalommal még tervezek idejönni. Március 15-ig mind a 106 körzetet felkeresem, s ezt követően még eljövök a Jászságba. Ez is azon körzetek egyike, ahol ez a választás eldől majd. Nekünk minden településre el kell jutnunk, hogy meggyőzzük az ott élőket: a mostani kormány rossz. Ennél korruptabb kormányunk ezer éves történelmünk során soha nem volt. Az egészségügyünk állapotáról mindent elmond, hogy az egész világon lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben a covidban. Azt is tudják az emberek, hogy a korrupció és a lopás mellett milyen a szegénység, mert ma Magyarország az EU legszegényebb országa. Orbán nemcsak a legkorruptabb, hanem a legszegényebb és leghalálozóbb országgá is tette Magyarországot, ahonnan 800 ezer magyar ment el. Ezt az emberek érzik a bőrükön, de a kormány propagandája ezt részben megpróbálja elfedni, másrészt nem létező álproblémákat vetnek be – mondta Márki-Zay Péter, aki azt s megjegyezte, senki nem akar kisfiúkat kislánnyá műteni, nem akarja megszüntetni a rezsicsökkentést, senki nem akarja behozni a  migránsokat és elvenni a 13. havi nyugdíjat vagy megszüntetni a minimálbért. Ezek olyan hazugságok, amelyeket a miniszterelnök jelölt szerint azért terjeszt a Fidesz propaganda, hogy az ország gondjairól, bajairól elterelje a figyelmet.

– Mi egy tisztességes, becsületes országot építünk, ahol gyűlölködés helyett majd szeretettel és teljesítménnyel lehet kormányon maradni – jelentette ki Márki-Zay Péter, aki megszokta már a támadásokat. Mint mondta, Hódmezővásárhely polgármestereként már kapott hideget-meleget, csak éppen akasztott ember nem volt még. Ehhez pedig hozzászokott, s ezt kell tennie a jelöltjeiknek is.

 

Vélemény, hozzászólás?