Idegenbeli sikerrel nyitotta az évet a JKSE

Érvényesítette a papírformát a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának idei első játéknapján a JKSE csapata. A bajnokság 14. fordulójában Baján lépett pályára a gárda és magabiztos játékkal verte a csoportban még nyeretlenül álló ellenfelét.

Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a nyeretlen bajaiak otthonában megszerzi a győzelemért járó 2 pontot a JKSE. A mieink az első perctől kezdve irányították a játékot és már az első 10 perc végére 14 pontos előnyt szerzett (20-34). A pontzuhatag a második negyedben is folytatódott. Egyik csapat sem fordított sok figyelmet a védekezésre, így az első félidőben összesen 112 pont született. A nagyszünetet követen viszont már csak egy csapat volt a pályán. A hazaiak elfáradtak, s ezt a Földi csapat alaposan megbüntette. Folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között, s a vége 36 pontos jászberényi siker lett (87-123).

A találkozón még nem lépett pályára csapatunk régi-új játékosa, Nebojsa Dukics.

Bajai Bácska FKE – Jászberényi KSE 87-123 (20-34, 31-27, 19-37, 17-25)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 28/18, Uros Rosic 21/15, Homoki Donát 20/3, Miljan Rakics 16/3, Olasz Ádám 16, Meleg Károly 8/3, Fekete Dávid 8, Várbíró Gergő 5/3,

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Hosszú István, a Bajai Bácska FKE vezetőedzője: – Tudtuk jól, hogy egy erős ellenféllel fogunk találkozni. Sajnos csak az első félidőben tudtuk megnehezíteni a dolgukat, aztán elfáradtunk. A második félidőben több labdát is eladtunk és kegyetlenül megbosszulták hibáinkat. Sajnos még mindig nem sikerült elérni az első győzelmünket.

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Csak a győzelemnek tudok örülni. Nem volt egyéni felelősség a védekezésben, túl sok könnyű kosarat kaptunk. Három embert kellett volna megállítani, sokáig képtelenek voltunk. Amikor a hazaiak elfáradtak és a védekezésük is hagyott némi kívánni valót, akkor tudtunk igazán fordítani. Csalódás a saját csapatom játéka és csalódás a hazai közönség hiánya. Sajnos, ez már nem a régi Baja.

A 14. fordulóban szerdán még két mérkőzést játszottak:

Veszprémi Kosárlabda Kft. – Budapesti Honvéd SE 78-79

Vasas Akadémia – Conoil Pápa KC 77-52

Január 6-án, csütörtökön játsszák:

18.00 óra: BKGG Príma Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE

18.30 óra: TF-BP – NKA Pécs

19.00 óra: MAFC – PVSK-Cargate

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?