Karácsonyi meglepetés az autistáknak

A karácsony előtti szerdán látogatói voltak a Kék Pillangó Jászsági Autistákért Alapítványnak. A jászberényi Fidesz frakció három tagja járt náluk, akik nem érkeztek üres kézzel.

Szatmári Anikó, Bohárné Bathó Rozália és Bódis Béla a délelőtti órákban látogatta meg a Kék Pillangó Jászsági Autistákért Alapítványt. Látogatásuk célja az volt, hogy átadják a Fidesz-frakció karácsonyi ajándékát a gyerekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek.

– A Fidesz frakció már az alapítvány létrejöttétől kezdődően figyelemmel kíséri és segíti az itt folyó munkát, melyet most is szeretnénk elismerni egy kis meglepetéssel. A gyerekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek személyenként egy-egy 3 ezer fontos könyvvásárlási utalványt hoztunk a karácsonyfa alá – mondta Szatmári Anikó az utalványok átadásakor.

– Az alapítványt 2019 januárjában jegyezték be, akkor szemléletformáló órákat tartottunk édesanyámmal, majd úgy döntöttünk, hogy segítünk másoknak is a fejlesztési lehetőségek elérésében. Erre ugyanis elég kevés lehetőség van még ma is környezetünkben, illetve ezek meglehetősen sokba kerülnek a szülőknek. Úgy gondoltuk, hogy ezen változtatni kell. Ezért is jött létre ez az alapítvány – mondta érdeklődésemre Pócz Istvánné Harnyos Kitti, a Kék Pillangó Jászsági Autistákért Alapítvány önkéntes segítője, képviselője, angol tanár, a boldogság óra tartója.

– A Fidesz frakció a kezdetek óta segíti a munkánkat anyagilag és egyéb módon is. Például a pályázatíráshoz segítenek nekünk megfelelő embereket találni. Sok vállalkozó is támogatja rendezvényeinket. Jelenleg 18 gyermekkel és 3 felnőttel foglalkozunk. Legnagyobb szükségünk most egy olyan helyre lenne, ahol foglalkozásainkat meg tudjuk tartani. Amikor indult az alapítványunk, akkor a tankerületi központ segítségével egy iskolai teremben kaptunk helyet, de a vírushelyzet miatt ez a lehetőség megszűnt számunkra. Jelenleg nálunk a nappaliban folynak foglalkozások (itt történt az ajándékozás is), illetve házhoz járva folyik a fejlesztés. Egy minimum két helységből álló, 40-50 m2-es ingatlan is elegendő lenne számunkra, mivel kiscsoportos foglalkozásokat tartunk – mondta még a kis ünnepség házigazdája, aki a gyerekekkel, a szülőkkel együtt örömmel vette át a Fidesz frakció karácsonyi ajándékát.

Vélemény, hozzászólás?