Két vereség, egy döntetlen a hétvégi mérleg

Nem sikerült igazán jól a vasárnap városunk felnőtt labdajáték csapatainak. A kosarasok és röplabdások vereséget szenvedtek, s csak labdarúgóinknak jutott egy pontocska. Igaz, annak sem örülhetünk felhőtlenül, hiszen a kiesőjelölt SBTC ellen hazai pályán csak a győzelem lett volna az elfogadható eredmény.

 Azt tudtuk, hogy kosarasaink dolga nem lesz egyszerű, hiszen a listavezető Bp. Honvéd vendégeként kellett pályára lépniük, s a Jászberényi VT női csapata sem esélyesként fogadta a Kispest SE együttesét, de reménykedtünk, hogy pozitív meglepetésben is részünk lehet. Sajnos mindkét gárda vereséget szenvedett. Labdarúgóinknak viszont kötelező lett volna győzni hazai pályán a kiesőjelölt SBTC ellen, ám nem sikerült gólt, gólokat szerezniük. Igaz, legalább nem is kaptak gólt, s így egy pontot itthon tartottak.

Kosárlabda NB I/B piros csoport

Nem túl jó előjelekkel várta a listavezető Bp. Honvéd elleni idegenbeli találkozót a JKSE együttese, hiszen a beteg Várbíró Gergő még mindig nem állhatott a csapat rendelkezésére és Chester Lewis is a maródiak listájára került. Így a 10-es rotáció helyett csak 8 játékosa maradt az alapcsatból Földi Sándornak.

A találkozó a hazaik sorozatban szerzett 10 pontjával indult, majd a mieink is elkezdték a pontgyártás, s folyamatosan dolgozták le hátrányukat. A negyed végére pedig sikerült a fordítás is (18-20). A második 10 percben sok dobást rontottak a mieink, s ezt a hazaik jól használták ki. Az első félidővégére így 5 pontos előnyt szerzett a Bp. Honvéd (38-33).

A nagyszünetet követően is kiegyenlített játék folyt a pályán, A hazaiak vezettek már 48-38-ra is, ám Rakicsék rendre visszazárkóztak és ott loholtak ellenfelük nyakában. Harminc percnyi játék után 56-52 állt az eredményjelzőn, azaz még semmi sem dőlt el. Nagy küzdelem folyt a záró tíz percben is a pályán, s a végén a jobban dobó hazaiak örülhettek a győzelemnek (77-70).

Bp. Honvéd SE – Jászberényi KSE 77-70 (18-20, 20-13, 18-19, 21-18)

A találkozót követően a két szakvezető és 1-1 játékos az alábbiak szerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu):

Baksa Szabolcs, a Bp Honvéd SE vezetőedzője: – Elképesztően fontos mérkőzés volt ez a számunkra, ebből kifolyólag ez egy nagyon értékes győzelem nekünk. Nem játszottuk igazán jól, a Jászberény védekezésváltása megzavart minket, ettől pedig ritmust veszítettünk és nem találtunk be kintről. Küzdöttünk végig, s azt gondolom, hogy ez volt a győzelmünk fő oka. Nagyon büszke vagyok a társaságra, hogy ugyan nem játszunk mindig extrán és látványosan, azonban csapatként mindenki hozzárakja a saját részét. Megyünk tovább, sok sikert kívánok a Jászberénynek!

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Sajnos megtizedelve érkeztünk, de nem megtörve. Próbáltunk mindenáron nyerni, de sajnos ez nem sikerült. Azt gondolom, hogy ez nem csak rajtunk múlott. Van, amiben elégedetlen vagyok a fiaim játékával kapcsolatban és vannak ilyen külső tényezők is. Gratulálok a Honvédnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásra.

Stefan Mijovic, a Bp. Honvéd játékosa: – Nagyon örülünk a győzelemnek, igyekszünk mérkőzésről-mérkőzésre jobban játszani és fejlődni. Megyünk tovább, várjuk a következő találkozót.

Olasz Ádám, a JKSE játékosa: – Először is szeretnék gratulálni a Honvéd csapatának, hiszen ők voltak a jobbak. Nagyon nehéz héten vagyunk túl, hiszen nem tudtunk teljes csapattal készülni. Két-három meghatározó játékosunk hiányzott. Belülről jónak éreztem a játékunkat, azonban sajnos sok lepattanót és hárompontost hagytunk ellenfelünknek és a mérkőzés végén már nem tudtuk megfordítani a találkozót.

Kilenc forduló után a Bp. Honvéd (8 győzelem, 1 vereség) áll a piros csoport élén. Második a BKG Príma Akadémia (7 győzelem, 2 vereség), harmadik a Veszprémi Kosárlabda Kft. (6 győzelem, 3 vereség), s negyedik a Jászberényi KSE (6 győzelem, 3 vereség).

A bajnokság 10. fordulójában, november 28-án, vasárnap a Nagykőrösi Sólymok KE vendége lesz a Jászberényi KSE. A találkozó 19.15 órakor kezdődik.

 

Női röplabda NB I

A bajnokság 6. fordulójában a 0 ponttal nyolcadik helyen álló Jászebrényi VT az 5 pontos Kispest SE együttesét fogadta. A mérkőzés esélyesei a vendégek voltak, de reménykedtünk abban, hogy szettet, esetleg pontot érő szetteket sikerül majd „rabolni” ellenfelünktől. A fővárosiak azonban nem tették meg azt a szívességet, hogy kicsit is félvállról vegyék a találkozót. Mindhárom szettben fölényben játszottak és megérdemelten nyerték meg 3:0-ra a találkozót.

Jászberény VT-Kispest SE 0:3 (-11, -15, -17)

A találkozót követően a Jászberényi VT vezetőedzője értékelt a látottakat (forrás: jbrk.hu):

Deme Gábor (JVT): Habár küzdöttünk, akartunk, sajnos a tegnapi két ifi mérkőzés sokat kivett belőlünk. Ez látszott a koncentrációnkon és az ellenfél megérdemelten győzött ellenünk.

 A bajnokságban hat forduló után a Gödöllöi RC áll a tabella élén 16 ponttal, a 15 pontos MÁV Előre és a 14 pontos TFSE előtt. A Jászberényi VT 0 ponttal továbbra is a 8. helyen áll.

A bajnokság 7. fordulójában az ugyancsak nyeretlen, de 1 pontot már szerző Eötvös DSE vendégeként lépnek majd pályára lányaink. A találkozót november 27-én, szombaton 15 óráról rendezik.

 

Labdarúgó NB III Keleti-csoport

 A kiesőjelölt, 17 forduló alatt mindössze 8 pontot szerző SBTC ellen egyértelműen esélyesként lépett pályára vasárnap délután a Jászberényi FC csapata. Hiába volt azonban a nagy mezőnyfölény, a lelkesen játszó vendégek megőrizték kapujukat a góltól, s értékes két ponttól fosztották meg a mieinket.

Jászberényi FC – SBTC 0-0

A 18. fordulót követően a Kolorcity Kazincbarcika SC 49 ponttal vezeti az NB III Keleti-csoportjának tabelláját. A második BKV Előre 43, a harmadik DEAC 39 pontot gyűjtött. A Jászberényi FC 26 ponttal a 10. helyen várja a hétvégi folytatást-

A 19. fordulóban a JFC november 28-án a DVTK II. csapatának a vendége lesz. A találkozó a DVTK edzőközpontjának pályáján 11 órakor kezdődik.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?