Nagy küzdelemben siker a Csaba Fly ellen

Az asztalitenisz NB III Dél-Alfödi csoportjában szereplő NGS Union JASE a békésiek elleni vereséget követően a békéscsabaiak elleni rangadón javított. A Klapka tornatermében lejátszott csapatmérkőzésen csak az utolsó körben dőlt el a győzelemért járó 3 pont sorsa.

Ahogy azt várni lehetett, a békéscsabaiak vendégjátéka is tartogatott izgalmakat az NGS Union JASE játékosai számár. Miután egy héttel korábban a veretlenek csatáját elveszítették asztaliteniszezőink a békésiekkel szemben, a közvetlen utánunk álló Csaba Fly Asztalitenisz Egyesület ellen mindenképpen meg kellett szereznie a győzelmet, hogy a dobogón maradhassunk.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult. A párosok után 1-1-re állt az összecsapás, majd a mieink vezettek 7-4-re, 8-6-ra és 9-7-re is. A győztes csapat kiléte csak az utolsó két egyéni mérkőzésen dőlt el. A vendégeknek mindkettőt nyerni kellett volna a döntetlenhez, míg a mienknek egy siker kellett a győzelemhez. Nos, ez végül meg is lett, s így 10-8-ra nyerte a rangadót az NGS Union JASE.

Igazi csapatmunka volt a siker, melyből mindenki kivette a részét. Azzal számolni lehettet, hogy a vendégek legjobbja Biedermann Dániel ellen nem lesz esély egyéni mérkőzést nyerni, s a többiek ellen kell begyűjteni a győzelemhez szükséges mérkőzéseket. Ez pedig sikerült, s így a találkozó végén a mieink örülhettek a fontos sikernek.

NGS Union JASE – Csaba Fly Asztalitenisz Egyesület 10-8

A jászberényi győzelmek: Börzsei-Tóth, Tóth Balázs 3, Börzyei Krisztián 2, Taksz Jószef 2, Győri Róbert 2

A bajnokság állása a 6. forduló után

  1. NGS Union JASE (69-39) 16
  2. Békési TEAM (61-29) 15
  3. Bajai Utánpótlás II (58-50) 15
  4. Csabai Flay Asztalitenisz Egyesület (55-53) 13
  5. A. S. E. Orosháza (61-47) 12
  6. Eötvös Diák – Pedagógus SE (48-60) 8
  7. Jászkun Volán Sportclub Kft. II. (28-62) 7
  8. Asztalitenisz SK Szeged II. (34-74) 6

A Békési TEAM és a Jászkun Volán Sportclub Kft. II. csapata egy mérkőzéssel kevesebbet játszott..

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?