Termékkóstoló a pénteki piacnapon

Kóstolja meg termelőink idei munkájának gyümölcsét! Szólt az invitálás, mely a Jász Piacért Egyesület termékkóstolójára hívott, a pénteki hetipiac napon, október 29-én délelőtt.

A Városi Piaccsarnokban, a Jász Piacért Egyesülethez kapcsolódó helyi kistermelők által kínál portékákkal ismerkedhettek meg a vásárlók, melyeket ott helyben meg is kóstolhattak. Az esemény jó alkalom volt, a személyes találkozásra is, eladó és vevő között.

Csomor Imre méhész, az egyesület elnöke elmondta: szeretnék vásárlókkal megismertetni, az itt a piacon elérhető, „legrövidebb utat”, melyen a legegyszerűbben juthat el a kiváló minőségű, friss termékek sokasága, a helyi termelőtől a vásárló asztalára. A piac, és az itteni vásárlás népszerűsítése, nem titkolt célja az egyesületnek, erre szolgált a mai rendezvény is, hogy a vásárlók a multik tömegcikkei helyett válasszák az egészségesebb, helyi termékeket.

A standon tálkákba rendezve kínáltak kóstolót sajtokból, mangalica kolbászból, sült tökből, főtt tojásból és burgonyából, savanyúságokból, mézből és abból készült finomságokból, a piac vásárló közönségének.

Sokan felkapták a fejüket, és kíváncsian indultak a Jász Piac Egyesület standjai felé, mikor a Kossuth Népdalkör zenés dalcsokra hangulatos színt vitt a vásárlás forgatagába.

Olyan kincset veszíthetünk el a kistermelők eltűnésével, amelyet soha nem fogunk tudni visszahozni! Rajtunk, vásárlókon is múlik, hogy képesek lesznek-e életben tartani gazdaságukat a környezetünkben levő kistermelők, segítsük azzal őket, hogy helyben termelt és készült, termékeiket vásároljuk, fogyasztjuk!

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?