Nyílt nap és toborzás a jégcsarnokban

A Lehel HC az iskolai tavaszi szünetet kihasználva, október 28-án, nyílt napot és toborzót tartott a jászberényi jégpályán, melynek vendége a 98-szoros magyar válogatott kapus, Szuper Levente volt.

Gyermekzsivajtól volt hangos csütörtökön délelőtt a városi műjégpálya ahol a Lehel HC tartott nyílt napot és toborzót. A pályán ott voltak az egyesület utánpótlás korongozói, és várták azokat a gyerekeket is, akik ki szerették volna próbálni a jégkorong sportot. Az újak számára volt felszerelés bemutató és próba, közös korcsolyázás és ügyességi játékok.

A rendezvény vendége a magyar jégkorongozás élő legendája, Szuper Levente volt, aki 98-szor védte a magyar válogatott kapuját, több országban profiskodott és eljutott az NHB-be is. A vele készült beszélgetésből kiderült, hogy gyermekként sokat járt a jászberényi nyitott pályán, ahol mindig keményen meg kellett küzdeniük a győzelemért a jászberényi fiatalok ellen.

– Nem könnyű minden nap sokat gyakorolni, ehhez kellő elszántság és alázat kell. Ti szerencsések vagytok, mert ismerem edzőiteket – volt akivel egy csapatban játszottam, volt, akivel ellenfélként találkoztam a pályán -, s az ő elhivatottságuk biztosíték arra, hogy jó kezekben vagytok. Edzetek sokat, dolgozzatok keményen, mert annak meglesz az eredménye – mondta Szuper Levente a gyerekeknek, akiket láthatóan nem kellett különösebben biztatni, mert az egész pályát kihasználva száguldoztak fel-alá. A rendezvényt az U-18-as csapat nyílt edzése zárta.

Jó volt látni ilyen sok fiatalt a jégpályán, mert örök igazság, hogy egy sportpálya akkor ér valamit, ha sokan használják. Csütörtökön délelőtt sok kis kékmezes „hokiördög” élvezte a lehetőséget, s reméljük közülük találkozunk majd a legjobbakkal és legkitartóbbakkal majd a felnőttek között is. Mert a világ kinyílt, a határ a csillagos ég. Soha nem tudhatjuk ki lesz az új Szuper Levente, aki tovább viheti a nagyvilágban a magyar hoki hírét.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?