Budapestre utazik a JKSE, Kazincbarcikára a JFC

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 3. fordulójában szombaton délután az Óbudai Kaszások vendége lesz a JKSE együttese. A JFC labdarúgói pedig a Keleti-csoport 11. fordulójában, vasárnap, a Kazincbarcika vendégeként lépnek pályára.

Még csak két forduló mérkőzéseit játszották le a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a csapatok, s már csak két gárda veretlen, illetve nyeretlen, míg a többi 10 együttes egy győzelemmel és egy vereséggel áll a tabellán. Az óbudaiak és a mieink is a középmezőny tagjai, hiszen egyszer nyertek, egyszer pedig veszítettek.

A JKSE mindkétszer hazai pályán szerepelt, s a bajaiak elleni 26 pontos győzelem után egy nem várt vereséget kellett elkönyvelnünk. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia Pécs megérdemelten győzte le csapatunkat, amely mélyen a tudása alatt játszott ezen a találkozón. A nagy kérdés most az, hogy melyik arcát mutatja majd a gárda az Óbudai Kaszások ellen.

Szombati ellenfelünk előbb szoros küzdelemben 5 ponttal legyőzte a salgótarjániakat, majd a TF-BP-től szenvedtek 9 pontos vereséget. A mieinkhez hasonlóan az óbudaiak is hazai környezetben játszottak az első két fordulóban.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport 3. fordulójának párosítása:

Október 8. – péntek

17.00 óra: Veszprémi Kosárlabda Kft. – Salgótarjáni KSE

18.00 óra: Conoil Pápa KC – TF-BP

Október 9. – szombat

15.3 óra: Bp. Honvéd SE – Vasas Akadémia

17.00 óra: Óbudai Kaszások – Jászberényi KSE

17.30 óra: MAFC – BKG Príma Akadémia

Október 10. – vasárnap

17.00 óra: Nagykőrösi Sólymok SE – RKA Pécs

Október 11. – hétfő

17.00 óra: Pécsi VSK-CARGATE – Bajai Bácska FKE

Kazincbarcikára látogat a JFC

A bajnokságot jól kezdő – 3 győzelem, 1 döntetlen – Jászberényi FC sorozatban ötször kapott ki, s a 10 fordulóban a hajdúszoboszlóiak ellen talált vissza a győztes útra. Nagy szüksége volt már erre a győzelemre a gárdának, hiszen a középmezőnyből is kicsúszhattak volna egy újabb vereséggel. Jelenleg 13 ponttal a 9. helyen áll a tabellán a JFC.

A 11. játéknapon sem lesz könnyű dolga Németh Gyula fiainak, hiszen a második helyen álló – nem titkoltan a bajnoki címre és a feljutásra hajtó – Kazincbarcika vendégeként kell pályára lépniük. A házigazdák kilencszer nyertek és egyetlen döntetlenjük van. A megszerzett 28 ponttal a 100%-os BKV Előre mögött állnak a második helyen. Hátrányuk mindössze 2 pont. Tiszteletet parancsol a hazaiak 33 rúgott gólja, s az is, hogy mindössze négyszer vették még csak be kapujukat az ellenfelek.

A papírforma tehát nem sok jót ígér a mieink számára, de a labda gömbölyű, s amíg le nem fújják a találkozót, lehet reménykedni a pontszerzésben, ami bravúrnak számítana.

A labdarúgó NB III Keleti-csoport 11. fordulójának párosítása:

október 10. – vasárnap

15.00 óra: Békéscsaba 1912 Előre II. – Putnok FC

15.00 óra: Kolorcity Kazincbarcika SC – Jászberényi FC

15.00 óra: Aqua-Generál Hajdúszoboszló – DEAC

15.00 óra: Eger SE – Kisvárda Master Good II.

15.00 óra: Tállya KSE – SBTC

15.00 óra: DVSC II. – Törökszentmiklósi FC-Veteriner

15.00 óra: Tiszafüredi VSE – Hidasnémeti VSC

15.00 óra: Füzesgyarmati SK – Sényő-CARNIFEX FC

15.00 óra: DVTK II. – Újpest FC II.

 

 

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?