Újra bajnok a jászberényi baseball csapat!

A 2021-es NB 3-as baseball bajnokság kitűnően alakult Jászberényi Baseball és Softball Club felnőtt csapata számára. Az alapszakaszban sorra nyerték a fontos mérkőzéseket, és bár becsúszott egy-két vereség is, de jól sikerült zárni a sorozatot, amivel sikerült a döntőbe jutás.

A magyar baseball bajnokságok közül az NB 3 eltér a klasszikus alapszakasz-rájátszás rendszertől, a rájátszásban csupán egyetlen mérkőzés dönt a bajnokság végeredményéről, hiszen az első két helyezett a döntőt, a harmadik és negyedik pedig a bronz mérkőzést játssza.

Így történt, hogy a Stinky Sox az október első hétvégéjén a Szentendre Sleepwalkers ellen küzdött meg a bajnoki címért, és egy végletekig kiélezett mérkőzésen a meccs legvégén sikerült megszerezni a győztes pontot, ezzel 9:8-ra megnyerni a döntőt, illetve az NB 3-as bajnoki címet.

Terry Lingenhoel, az NB 3-as bajnokság ligavezetője a díjátadón elmondta, hogy nagyon örült, mert egy igazán magas színvonalú mérkőzést láthatott, illetve az egész bajnokság is sokat fejlődött, ami biztató a magyar baseball jövőjét nézve.

A Jászberény Stinky Sox csapata köszöni minden szurkolójának az egész éves biztatást, és bíznak benne, jövőre az NB 2-ben is hasonlóan sok örömöt tudnak majd okozni.

A klub folyamatosan várja az érdeklődők jelentkezését is mind az újrainduló utánpótlás, mind pedig a felnőtt csapatokba, amit legkönnyebben Facebook oldalukra keresve tehetnek meg.

 

Kovács Balázs
Jászberényi Baseball és Softball Club

Vélemény, hozzászólás?