MOL Magyar Kupa: már a legjobb 32 között a JFC

Szombaton és vasárnap nem bajnoki mérkőzéseket játszottak honi labdarúgó csapataink, hanem a MOL Magyar Kupa harmadik országos fordulójának összecsapásait. A győztesek már a legjobb 32 között várhatják a vasárnap esti sorsolást.

A Jászberényi FC csapata az ugyancsak NB III-as, a Közép-csoportban szereplő balassagyarmatiakat fogadta. Ahogy azt várni lehetett, a két közel azonos játéktudású együttes nagy küzdelmet vívott a továbbjutást jelentő győzelemért. Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, gól nem született.

Fordulás után viszont azonnal megszerezte a vezetést a vendég gárda. Tóth Olivér szabálytalansága után a játékvezető büntetőt ítélt, melyet az egykori berényi játékos, Gergely Péter váltott gólra (0-1). A 78. percben Asztalos ellen szabálytalankodtak a kaputól 22 méterre a balassagyarmati védők. A labda mögé Szőllősi Ferenc állt, akinek lövése a kapufáról pattant a kapuba (1-1). A rendes játékidőben már nem változott az eredmény így következett a 2×15 perces hosszabbítás.

A 102. percben Lakatost szerelték szabálytalanul a 16-oson belül a balassagyarmatiak, s a megítélt 11-est Szőllősi Ferenc rúgta a kapuba (2-1). Az izgalmaknak azonban ezzel még nem volt vége, mert 118. percben a kétgólos Szöllősi megkapta második sárgalapját és a kiállítás sorsára jutott. Az utolsó percekben és a hosszabbításban nem sikerült a vendégeknek egyenlíteni, így a Jászberényi FC került a legjobb 32 közé a MOL Magyar Kupában.

Mol Magyar Kupa – mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért

Jászberényi FC – Balassagyarmati VSE 2-1 (0-0, 1-1) hosszabbítás után

Továbbjutott: Jászberényi FC

Sok ideje pihenni nem lesz a berényi fiúknak, hiszen szerdán délután bajnoki mérkőzésen az egrieket fogadják.

Labdarúgó NB III Keleti-csoport 8. forduló

  1. szeptember 22. – szerda

16.00 óra: Jászberényi FC – Eger SE

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?