Átadásra került a Civil Ház

Megkezdte működését a Civil Ház, ahol a városunkban együtt élő tartós közösségek, civil egyesületek számára igyekeznek a rendszeres találkozásaik megvalósítására, valamint közös programjaik, rendezvényeik megtartására lehetőséget és ehhez helyet biztosítani.

Az elmúlt esztendőben, késő ősszel merült fel annak lehetősége, hogy a Jászkerület Nonprofit Kft. üzemeltesse, a Lehel Vezér tér 2. szám alatt található ingatlant, a mindenki számára volt bölcsődeként vagy foglalkoztatóként ismert épületet. Ez év márciusában a Jászberény Városi Önkormányzat ingyenes haszonkölcsön szerződéssel a Jászkerület részére átadta a létesítményt. Az új üzemeltető, a járványügyi korlátozások időszaka alatt, igyekezett rendbe tenni az épületet, elvégeztetni a szükséges karbantartási, felújítási munkálatokat, a JVV Zrt. szakembereinek közreműködésével. A már megfelelő körülményeket biztosító helyiségekbe három civil szervezet rendezkedett be, a Déryné Nyugdíjas Klub, az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete, valamint Jászberényi Cigányok Nyelv és Hagyományőrző Egyesület Szolnok Megyei Tagegyesülete.

Az így létrejött Civil Ház átadására augusztus 10-én, kedden délelőtt került sor, egy szimpla összejövetel keretében, melyet a Jászkerület és az itt otthonra talált közösségek szerveztek.

Az eseményt a városvezetés és képviselő testület tagok is megtisztelték részvételükkel.

Elöljáróban Dukai Rita, az üzemeltető szervezet ügyvezetője ismertette a Civil Ház kialakulásának, kialakításának történetét, ahol családias környezetben, a civil szervezetek már a nyár eleje óta, rendszeres találkozásaikat folytatják.

Néhány mondatban, Budai Lóránt polgármester üdvözölte a Civil Ház létrehozását, ahol mindenki megtalálhatja a helyét és így, reményei szerint, további szervezetekkel bővülhet az azt igénybe vevők köre.

Az eseményt két fiatal, tehetséges roma előadó, énekes-gitáros műsora zárta, akik az ott működő Hagyományőrző egyesület tevékeny tagjai.

Teljen meg közösségekkel, kínáljon tartalmas programokat az érdeklődőknek és mindezekhez adjon teret, az életre hívott Civil Ház.

 

 

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?