Tamás Zoltán: Jászberény a perek városa

Két órával Bobák Zsolt képviselő sajtótájékoztatóját követően Tamás Zoltán, a FIDESZ-frakció helyi vezetője is tájékoztatóra várta a média képviselőit a párt jászberényi irodájában. Egyrészt a Bobák Zsolt által elmondottakra kívánt reagálni, másrészt a város vezetésének munkájáról mondta el frakciója véleményét.

– A létező, nem létező Fidesz-frakció nem fogyatkozott meg, csak a nyári időszak miatt vagyok ma egyedül, de bírom a frakció támogatását mindazon kérdésekben, amelyekről szólni fogok. Mi ugyanis rendszeresen egyeztetünk, míg a városvezetésről ennek ellenkezőjét hallani. Minden ad hoc módon történik ebben a városban – kezdte sajtótájékoztatóját a képviselő, aki reagált arra is, hogy Bobák Zsolt „10%-os Tamás Zoltánnak” nevezte.

– Én már megjártam a bíróságot Bobák Zsolt kijelentése miatt, de azt kaptam véleményként, hogy mint közszereplő ezt el kell viselnem. Jelezném viszont, hogy az ő közbeszerzéseik milyen „sikeresek”. Az állatkert és a Vaspálya úti felújítás kapcsán a  polgármester egy személyben döntött, s az előbbihez 80, az utóbbihoz pedig 70 milliót kellett pluszban hozzátenni. Ha ez indokolt, akkor nincs is ezzel probléma. Ám könnyű bárkire 10-20%-os jelzőt aggatni, de azt bizonyítani is kellene – mondta Tamás Zoltán, aki kitért a képviselő-testület bizottsági összetételének alakulására is.

A perek városa

Szerinte a testület alakulásakor semmilyen megegyezés nem született a bizottságok kapcsán, ám akkor Dobrán Gyula odaszavazott. A Közösen Jászberényért Egyesület mind a hét tagját helyzetbe hozta – polgármester, két alpolgármester, három bizottsági elnök, egy tanácsnok -, míg a Fidesz alul lett reprezentálva.

– Nem a Fidszre kellene állandóan visszamutogatni, s nem pereskedni kellene a vállalkozókkal sem, ahogy tették a piacnál és a malomnál. Jászberény a perek városa lett. Úgy gondolom, hogy mindenki lát és hall mindent, s mindent a polgármester ír alá. Az SZMSZ változtatásával még mindig a Közösen Jászberényért Egyesület van túl reprezentálva, hiszen továbbra is hat tagjuk van helyzetben, míg nekünk három bizottsági elnökünk és egy tanácsnokunk van – mondta Tamás Zoltán, aki azt is megjegyezte, hogy a Fidesz korábbi városvezetésének számos terve, pályázati elképzelése volt, míg most nem ezt tapasztalja. Ennek pedig szerinte az lesz az eredménye, hogy lemarad a város.

Ki vezeti a várost?

– Nem Budai Lóránt vezeti a várost, aki csak a Facebookon huszárkodik, csak ott él, s próbálja még azt is eladni, amihez semmi közük sincs. A várost Balogh Béla vezeti, míg Gedei Józsefet a háttérbe szorították, pedig a választáson nem ilyen felállásra szavaztak a városlakók. Három ember, különböző elképzelésekkel, akik tudomásom szerint nem sokszor egyeztetik gondolataikat. Ez pedig az önkormányzati munka rovására is megy, s nincsenek könnyű helyzetben a polgármesteri hivatal dolgozói sem – mondta Tamás Zoltán.

A Malom-ügy

– Mindig elmondom, hogy talán a Malom-ügy lesz a város veszte, ha bekövetkezik, amitől félnek, mert most már ezt is látjuk. Elment a triumvirátus a megyei közgyűlés elnökéhez politikai, pénzügyi támogatást kérni. Nem tudom, hogy erről eddig bárki is tájékoztatta volna a közvéleményt. Részükről ez nem meglepő, hiszen a látogatásnak csúnya vége lett – mondta Tamás Zoltán, aki megjegyezte, azóta sokat beszélt a megyei közgyűlés elnökével, akinek az a véleménye, hogy politikailag és szakmailag úgy nulla a város vezetése, ahogy azt a helyi Fidesz-frakció tagjai is korábban már állították.

– A polgármester végighazudta ezt a megbeszélést. Azt mondta a megbeszélés elején, hogy neki van szakértői vélemény a fiókjában, ami alátámasztja, hogy fel kellett bontani a kivitelezővel a szerződést. Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Pócs János országgyűlési képviselő – ő is jelen volt a megbeszélésen – azt kérték, hogy betekinthessenek ebbe az anyagba. Erre azt a választ kapták, amit korábban mi is, hogy ez a per része, titkosított, ezért nem adhatják át. A találkozó végén Hubai Imre újra rákérdezett erre az anyagra, mert annak ismeretében tudna segíteni. Ám akkor azt a választ kapta, hogy nincs ilyen szakvélemény – mondta Tamás Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője azt is megjegyezte, hogy akár 2-3 milliárd forintot is bukhat a város a Malom-ügyön.

– Úgy gondolom, hogy ez a városvezetés, ez a hármas alkalmatlan Jászberény irányítására. Ezt látjuk mi, fideszes képviselők, s remélem a városlakók közül is egyre többen – mondta sajtótájékoztatója zárásaként Tamás Zoltán.

Igazán mozgalmas volt a szerdai nap városunk politikai életében. Bobák Zsolt, majd Tamás Zoltán sajtótájékoztatója kapcsán is sok kérdés merülhet fel városunk lakóiban, függetlenül attól, hogy a jobb vagy a bal oldal szimpatizánsai is. Jó lenne tisztán látni legalább a Malom-ügyében, ha már arra sok esély nincs is, hogy a képviselő-testületben normalizálódik a helyzet, s a politika helyett a város fejlődése, a kultúra, a sport, a külhoni kapcsolatok és még sok más kerülne előtérbe.

 

Vélemény, hozzászólás?