Egy hálás szív – Kowalsky Jászberényben

Szinte napra pontosan egy hónappal azután, hogy a nyári koncertszezont Jászberényben is beindította a Tankcsapda turnékezdő bulija, egy újabb nagysikerű hazai zenekar szállta meg a szabadtéri színpadot. Szó szerint hazai, hiszen a berényi gyökerekkel rendelkező Szórád „Jimmy” révén az együttes valóban hazai pályán játszhatott szombat este.

Bár volt egy halvány elképzelés arra már korábban is, hogy Kowalskyék egy kisebb költségvetésű, utcán megrendezett koncertre összerántják a jászberényi és környékbeli rajongókat, végül erre az akkori járványhelyzet még nem adott lehetőséget. Az talán nem is lett volna az igazi. Viszont a várakozásokat jól jelezte, hogy a Facebookon meghirdetett eseményre gyorsan összejött az érdeklődők több mint ezer fős tábora. Ennek a tömegnek a nagy része pedig személyesen is ellátogatott az idő közben Székely Mihály nevét magára öltő szabadtéri színpadra.

Eljöttek, hogy együtt feszítsék a határt, hogy együtt lépjék át a színpad megújult küszöbét, hogy egy világon át ismét közösen tombolják ki az elmúlt másfél-két év megpróbáltatásait. Árnyék és fény nem számított, a jól ismert varázsszavak hatására egy hálás szívként dobbant a közönség, bizonyítva, hogy nincs lehetetlen.

A jól bevált slágerek mellett felhangzottak a vírus okozta kényszerbezárás alatt született dalok is, a közönség pedig hasonló lelkesedéssel fogadott minden dallamot, kiélvezve a koncert minden pillanatát.

Tény, hogy éhezte már a koncertszerető közönség azt az élményt, amit Kowáék nyújtani tudnak a színpadról, és az is tény, hogy a zenekar mindent beleadott, ahogy ez általában el is mondható róluk, mindegy, hogy nagyszabású Aréna-koncerten vagy Nyírbátorban szórakoztatják rajongóikat. Utóbbi településen egyébként csak egy kiadós vihar tudta elmosni a koncertet. Jászberényben erre nem volt sem alkalma, sem lehetősége az időjárásnak, köszönhetően annak, hogy a színpad teljes nézőtere tető alá került a tavaszi felújítás során. Bár sanszos, hogy a „küzdőtéren” csápolókat az eső sem riasztotta volna vissza attól, hogy végigbulizzák azt az egy-másfél órát, amit színpadon töltött a zenekar.

 

Rédei Anna

 

Vélemény, hozzászólás?