Rövidpályás gyorskorcsolyázó a támogatott tehetségek között

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén, a megyénkből kiválasztottak három nyertes között találjuk a jászberényi Szőcs Mónika Nikolett rövidpályás gyorskorcsolyázót.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

A pályázatok három körös elbíráláson mentek keresztül, a végső döntést a MOL Alapítvány kuratóriuma hozta meg egy szakértői zsűri segítségével. A pályázatra bármilyen sportág versenyzői nevezhettek, amennyiben magyarországi sportegyesületnél leigazolt versenyzők, és országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el.

A 16 éves Szőcs Mónika Nikolett görkorcsolyával kezdte a pályafutását, majd aktív résztvevője lett a shorttrack-nek. A sikerek arra ösztönözték, hogy a gyorskorcsolya sportágban kamatoztassa  tovább tehetségét, tudását. 2017-2018 évben Alpok Adria Kupasorozat győztese. 2018-2019 szezonban Országos junior bajnokságok győztese. Hazai és nemzetközi versenyek fontos szereplője. Mindezeket a kiváló eredményeket a JSE Rövidpályás Gyorskorcsolya szakosztály versenyzőjeként érte el.

Kitartásának és maximálitásának köszönhetően jutott el idáig. 2017 és 2018 évben megkapta Magyarország jó tanuló-, jó sportolója díjat, amelyet személyesen vehetett át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonytól.

Héraklész válogatott tag, mely a kimagasló teljesítményű junior korú sportolókat fogja össze az egyesületi versenyzők közül. Tervei, céljai a pályázati időszakban: az Országos Korosztályos Bajnokságon az 1. helyezés megszerzése, a Danubia Kupasorozaton kvalifikálni magát az Európa Kupára, az Európa Kupán a dobogó elnyerése. Távlati nagy célja a 2026-ban megrendezésre kerülő olimpiára való kijutás.

A támogatásból egyedi, lábra öntött verseny gyorskorcsolya cipőt szeretne vásárolni.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?