Remekeltek a JHA versenyzői

Július első hétvégéjén a Sport-Ju-Jitsu Budapest Bajnokságon, a pestszentimrei Sportkastélyban léptek tatamira a Jászsági Harcművészeti Akadémia fiataljai.  Mégpedig nem is akármilyen eredménnyel, hiszen két arany- és négy ezüstéremmel térhettek haza.

Igen népes, rangos mezőny gyűlt össze július első hétvégéjén a pestszentimrei Sportkastélyban, ahol a Sport-JU-Jitsu Budapest Bajnokságot rendezték. Két kategóriában a legjobbnak bizonyultak a jászberényi fiatalok, míg további négy ezüstérmet is szereztek.

Első lett:

Borbás Patrik és Takács Norbert

Második helyen végzett:

Bakos Laura, Csillik Ágnes, Farkas Márton és Sipos áron.

Felkészítő edzők, mesterek: Garamvölgyi Mihály, Gulyás Richárd, ifj. Garamvölgyi Mihály és Vas Pál

Gulyás Richard a Harcművészeti Akadémia elnöke a következőképpen értékelte a felkészülést és a versenyt:

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a tavaly év vége óta lehetőségünk van folyamatosan edzeni a Victory Gym jóvoltából. Nagy szükség van azonban a versenyekre, mert megmérettetés nélkül a sportoló nehezen motiválható, és érezhető kihagyás után küzdelem közben az úgynevezett „ring rozsda”. Sajnos néhány sérülés, és az érettségi, valamint a felvételi miatt pár versenyzünk hiányzott. Így is szép számban jelentünk azonban meg, és kiváló küzdelmek voltak láthatók a tatamin.

Mindenki jól teljesített, azonban kiemelkedett Borbás Patrik és Takács Norbert a teljes mezőnyben. Mindketten úgynevezett Full Ippon győzelmeket arattak. Ez azt jelenti, hogy mind az Ütő-rugó részben, mint a dobás terén, de még a földharcban is Ipoont (teljes értékű találatot) értek el. Bakos Laura debütált ranglista versenyen ebben a versenyszámban. Nagy nemzetközi rutinnal is rendelkező ellenfelét alaposan megszorongatta. Edzőtársaimmal összességében elégedettek vágyunk az elért eredménnyel. Az is látszott, hogy jó irányban halad a sportolóink felkészülése.

Az érmes versenyzőknek és felkészítőiknek Olvasóink nevében is gratulálunk!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?