Két jászberényi bronz a karate Eb-n

Június 26-27-én Georgia fővárosában, Tbilisziben rendezték meg a felnőtt Kyokushin Karate Európa-bajnokságot, amely egyben válogató is volt a 2022-es, lengyelországi világbajnokságra. A kontinensviadalon a Yakuzák SE/Y Akadémia két versenyzője is indult, s mindketten bronzérmet szereztek.

Sensei Agócs Tibor tanítványai közül Móczó Milán (-75 kg) és Kerekes Réka (-65 kg) lépett tatamira Tbilisziben, az Európa-bajnokságon. Milán szombaton versenyzett és első két mérkőzését megnyerve jutott az elődöntőbe, ahol a későbbi győztes, georgiai Lasha Ozbetelashvilitől kapott ki és bronzérmes lett.

Réka vasárnap lépett tatamira és ő is két győztes találkozóval a háta mögött mérkőzhetett a döntőbe jutásért, de ott litván ellenfelével már nem bírt, s ő is a dobogó harmadik fokára állhatott.

Sensei Agócs Tibor Réka versenyének befejezését követően hívta szerkesztőségünket és így értékelte az Eb-n látottakat:

Két igen fiatal, 19 éves versenyzővel jöttünk a felnőtt Eb-re. Milánnak vár volt tapasztalata, hiszen tavaly berobbant a felnőttek közé és ezüstérmet szerzett. Az ő esetében a döntőbejutás is benne volt az elődöntőbeli mérkőzésében. Milán azt gondolta, hogy 3 percben meg tudja verni az egyébként nagyon erős hazai versenyzőt, ám ez nem jött össze, s a folytatásra elfáradt. Taktikai hiba volt ez, ami egy 19 éves versenyző esetében előfordulhat, s ez a tapasztalat hiányát jelenti. Réka esetében reális a bronzérem. Két szép győzelem után egy olyan litván karatékával került össze, aki sokadik Eb-jén vett részt, azaz sokkal tapasztaltabb, rutinosabb volt, s ezt érvényesíteni is tudta. Az sem elhanyagolható tény, amikor a két versenyzőm eredményét értékelni kell, hogy az elmúlt 1-1,5 évben nem voltak versenyek, s így nem tudtak tapasztalatokat gyűjteni a felnőttek mezőnyében. Jövőre Magyarországon lesz az Eb házigazdája, s 50 éves lesz a Magyar Kyokushin Karate. Remélem, hogy arra a kontinens viadalra már a korábban megszokott módon, az edzések mellett versenyeken való részt vétellel is tudunk majd készülni, s akkor még eredményesebbek leszünk – mondta Sensei Agócs Tibor.

A szombati versenynapon a magyar válogatott tagjai közül csak Móczó Milánnak sikerült érmes helyezést szerezni. Vasárnap Kerekes Réka mellett még két-három éremre van esélye a magyar válogatottnak, azaz a jászberényiek ismét kitettek magukért.

Rékának, Milánnak, Sensei Agócs Tibornak és mindazoknak gratulálunk, akik segítették a két karatékát, hogy sikerrel járjanak Tbilisziben!

 

Vélemény, hozzászólás?