Konkoly Electro Kupa női strandkézilabda torna

Megkezdődött a strandkézilabda szezon a Lehel Termálfürdő és Kemping strandján június 20-án, vasárnap. Az eredményekről a főszervező, Kiss Attila tájékoztatta szerkesztőségünket.

Soha nem látott mezőny gyűlt össze az idei első strandkézilabda tornára, melyre 12 csapat nevezett. Három 4-es csoportban zajlottak a küzdelmek reggel 8 órától délután 5 óráig. A továbbjutó hat csapat ezután ki-ki meccseken döntötte el, hogy ki jut be a legjobb három közé. Az első párban az ENUSE I. csapata győzte le a JagerBombákat, majd a Maják verték meg a Jóbarátokat. Az utolsó párból az országos bajnokságokban rendre az első hat hely valamelyikén végző Nyúlon Túl lépett túl a jászberényi Rebarbarán.

A hármas döntőben először az ENUSE I. győzte le nagy csatában a Majákat, a másodikon pedig a Nyúlon Túl is könnyedén verte a budapesti lányokat. A végére maradt a döntő, a Nyúlon Túl az első félidőt magabiztosan húzta be, de a második félidőben már megizzadtak a fiatal lányokat felvonultató ENUSE I. ellen. Végül megnyerték ezt a mérkőzést is, és így a Konkoly Electro Kupát is a magasba emelhették a nap végén.

Különdíjakat is kiosztottak a szervezők. A legjobb mezőnyjátékos Vágó Krisztina (Nyúlon Túl), a legjobb kapus Szlávik Linda (Maják), míg a gólkirálynő Eke Níla (ENUSE I.) lett. A jászberényi torna egy sorozat első állomása volt. A törökszentmiklósi Crazy Kézi-BEKKA tornával együtt egy összesített pontverseny van meghirdetve. Három-három alkalommal lesz torna mindkét helyszínen, majd a végén az összetett győztest díjazzák.

A következő jászberényi torna időpontja július 17.

Kiss Attila

Vélemény, hozzászólás?