Projektpartnerek találkozója

A STIMULART projekt megvalósításában közreműködők, az ebben érintett csoporttagok találkozóját tartották június 7-én, a Városháza Házasságkötő termében.  

A sorrendben ötödik eseményt sikerült végre személyes összejövetel keretében lebonyolítani, hiszen az elmúlt időszakban, a korlátozások miatt, csak online fórumok megtartására volt lehetőség. A találkozón két témában hangzottak el prezentációk. Először az elmúlt esztendőben lebonyolított lakossági felmérés eredményeinek szakértői kiértékelését, eredményeit mutatta be, a mindezt elkészítő cég munkatársa. A 2020. év szeptemberében zajlott telefonos lekérdezések alkalmával 500 főt kerestek meg, a válaszolási hajlandóság megvolt, így 3 – 4 nap alatt sikerült a szükséges adatokat begyűjteni. A kiértékelés után az eredményekből látható hogyan használja, és miként értékeli a helyi lakosság az életminőséget meghatározó lehetőségeket (kultúra, kreatív tevékenységek, aktív pihenés, stb.) a városban illetve, hogy melyek a felmerülő ilyen irányú igények. Az előadást követő beszélgetés alkalmával különböző kulturális terekben dolgozók, kreatívgazdaságban tevékenykedők osztották meg tapasztalataikat a felmerülő igényekre való reagálás tekintetében.

A második téma, az egybegyűlt csapatból sokak szívügye, Jászberény új attrakciója, kulturális közösségi tere, a Roomli – a kreatív pont megvalósulásának aktuális lépéseit ismertették, az ennek különböző területein tevékenykedő szakemberek. Bartos Kinga képzőművész az arculat és a logó megalkotásának lépéseiről beszélt, Sisa Balázs építőművész belső dizájn kialakítását mutatta be szemléletes látvány terveken. A bolt funkció működtetéséről, beszállítókról és a hosszú távú lehetőségekről Gál-Dobos Beáta programszervező szakértő tartott ismertetőt, az elengedhetetlenül szükséges, minél több elérhető platformra felépített marketing stratégiát Dudás Dóra marketingmenedzser vázolta fel. Az esemény záró részében vélemények, ötletek, kérdések hangzottak el termék portfoliókról, a működtetés üzleti tervéről, stratégiai partnerségről valamint egyéb tevékenységekről, ami a közösségformálást segítheti.

A STIMULÁRT projekt már mindenki által látható, látogatható, létrehozott tevékenysége az az időszakos POP-UP üzlet városunk főterén, a leendő Roomli helységében, ahol jászsági kreatív termékekkel, azok előállítóival, találkozhat az érdeklődő közönség. Nézzen be oda, érdemes!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?