Bécsi Sára és Tugyi Zétény is magyar bajnok!

A pandémiás helyzet szigorú szabályainak enyhítését követően alaposan beindult a birkózók számára az idény. A Jászberényi Birkózó Club fiataljai pedig hétről-hétre szállítják a jobbnál is jobb eredményeket.

Június 5-én, szombaton Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési központban randevúztak egymással a diák I. korcsoportos Szabadfogású Országos Bajnokság résztvevői, köztük természetesen a Jászberényi Birkózó Club ifjú birkózói is.

Száraz Tibor tanítványai ezúttal is nagyszerűen szerepeltek. Az öt jászberényi indulóból a 46 kilósok között szereplő Tugyi Zétény remek birkózással mind az öt mérkőzését megnyerte, s az eredményhirdetés során a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Mondi Márkó 54 kilogrammban beverekedte magát a döntőbe, s csak ott szenvedett vereséget, így a második helyen végzett. Kiss Kevének, Mondi Leventének és Gajdos Koppánynak ezúttal ne sikerült pontszerző helyen végeznie.

Vasárnap a diák II-es és a serdülő lányok Szabadfogású Országos Bajnokságot is megrendezték Győrszentivánon. A Jászberényi Birkózó Clubot Bécsi Sára képviselte a serdülők 58 kilogrammos súlycsoportban. A 11 fős mezőnyben a jászberényi birkózó hölgy bizonyult a legjobbnak, s megszerezte a súlycsoport magyar bajnoki címét.

A sikeres versenyzőknek és edzőjüknek, Száraz Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk.

 

Szántai Tibor

Vélemény, hozzászólás?