Megyei bajnok lett a JKSE Öregfiúk csapata

A szolnoki SPC ellen a döntő második mérkőzését is megnyerte a Jászberényi Öregfiúk kosárlabdacsapat, s ezzel megszerezte a megyei bajnoki címet.

Amint arról korábban beszámoltunk, a megyei felnőtt kosárlabdabajnokság alapszakaszát a JKSE Öregfiúk nyerték, s a rájátszásban is sikerrel vették az akadályokat. Így a szolnoki SPC ellen vívhatták a két győzelemig tartó döntőt.

A finálé első találkozójáról már beszámoltunk, azt hazai környezetben 72-61-re nyerték meg városunk kosarasai. A második mérkőzést június 1-jén rendezték Szolnokon. Ahogy azt várni lehetett óriási küzdelem folyt a pályán. A hazaiak a harmadik, döntő találkozó kiharcolásáért küzdöttek, míg a mieink számára már a bajnoki cím megszerzése volt a cél.

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok és egypontos jászberényi előnnyel zárult a játékrész (21-22). A második 10 percben alaposan megcsappant a szerzett pontok száma. Jobban védekeztek és gyengébben dobtak a csapatok, s a 11-10-es szolnoki részsiker azt jelentette, hogy a félidőben 32-32 volt a találkozó állása.

A bajnoki cím sorsa szempontjából meghatározó 10 perc következett, melyet a JKSE Öregfiúk nyert 22-16-ra. A hatpontos előnyből pedig, nem kis izgalmak közepette, egyet sikerült megtartani a mérkőzést záró tíz percben, s így a bajnoki döntőt 2-0-ra a JKSE Öregfiúk együttese nyerte.

Bajnoki döntő 2. mérkőzés:

SPC – JKSE Öregfiúk 71-72 (21-22, 11-10, 16-22, 23-18)

A bajnoki döntőt 2-0-ra a JKSE Öregfiúk csapata nyerte. Az alapszakasz és a rájátszás során 15 játékos szerepelt az együttesben.

A bajnokcsapat névsora: Cseh György, Gulyás Csaba, Borszéki Csaba Szögi Ádám (csapatkapitány), Treba Kovács János, Hőgye István, Pikó Zoltán, Pap Gergő, Székely Gábor, Sörés László, Nyirí Dániel, Tóth Zalán, Kovács Vilmos, Kovács Ákos, Kaszás Márton.

A bajnokcsapat játékosainak olvasóink nevében is gratulálunk!

 

Szántai Tibor

 

Vélemény, hozzászólás?