Ismét fogadhat látogatókat a Szent Erzsébet Kórház

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház közösségi oldalán tette közzé, hogy bizonyos szabályok betartása mellett ismét lehet látogatni a náluk gyógyuló betegeket.

Az emberi erőforrások minisztere és az országos tisztifőorvos, 2021. május 19-én kelt, 30308-1/2021/ EÜIG iktatószámú határozatára hivatkozva, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház az alábbiak szerint változtatta meg látogatási rendjét:

Hétköznapokon

16.00-tól 18.00 óráig,

Hétvégeken és ünnepnapokon

délelőtt 10.00 és 12.00 órái,

délután 15.00-tól 18.00 óráig.

A beléptetés a mentőbejárat melletti konténeren keresztül történik.

A látogatási feltételek:

– Érvényes védettségi igazolvány, vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR teszt, amely a 18 éven alattiakra is vonatkozik.

– Mindvégig 3 rétegű sebészeti maszk, vagy FFP2-FFP3, illetve ezzel azonos besorolású maszk viselése.

– Egy beteghez naponta egy látogató érkezhet, maximum 60 percig.

Csomagok feladása

A kórházban fekvő betegek számára csomagot a látogatási időben lehet felvinni. Azon betegek esetében, akiknél látogató nem várható, a csomag feladása az osztályokra a korábbi rend szerint történik, melyet a portán lehet leadni, az erre kialakított polcokra. A csomagok súlya maximum 5 kg lehet. A 18 óráig leadott és átvett csomagok még aznap felkerülnek az osztályra. Kérik, hogy a csomagokat jól láthatóan címkézzék fel (beteg neve, születési dátuma, fekvő osztály neve, dátum). A csomagokba romlandó vagy hűtést igénylő élelmiszer továbbra sem helyezhető el.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. az 1997. évi CLIV törvényben meghatározott esetek kivételével, nem látogathatók! A korábban hozott, érvényben lévő járványügyi intézkedések betartása továbbra is kötelező.

Az új látogatási rend május 22-én lépett érvénybe.

Szántai Tibor

(forrás: facebook.com/jaszberenykorhaz)

Vélemény, hozzászólás?