Megvan a szezon első hazai győzelme

Nem sokan gondolták volna a 2020/2021-es férfi kosárszezon kezdetén, hogy a Jászberényi KSE szurkolóinak nem kevesebb, mint 32 fordulót kell arra várni, hogy meglegyen csapatuk szezonbeli első hazai sikere. Márpedig így történt.

A Tippmix férfi kosárlabda NB I A-csoportjának alsóházi rájátszásában a 6. forduló mérkőzéseit játszották szerdán este a csapatok. Az oroszlányi sikert követően a Jászberényi KSE a kaposváriakat fogadta a Bercsényi úti játékcsarnokban. A vendégek nélkülözték három amerikai idegenlégiósukat, akik közül egy sérült, ketten pedig – a biztos bennmaradást követően – már távoztak Kaposvárról. Így az ex-jászberényi mesternek, Nikola Lazicsnak, aki szezon közben érkezett a KKK kispadjára, a fiataloknak kellett több bizalmat szavaznia. Ez pedig azt is jelentette, hogy a mérkőzés esélyesévé a JKSE lépett elő.

Nos, a találkozó a várakozásoknak megfelelően alakult. Az első tíz percben vezetett már 6-8 ponttal is a JKSE, ám a vendégek mindig visszakapaszkodtak és egálra hozták az első negyedet. Ennek a tíz percnek a legnagyobb kárvallottja Brbaklics lett, aki megsérült, s a későbbiek folyamán már nem is tudott visszatérni a játékba. A második negyedben azután a vendégnél is kivált a kezdő irányító Krnjajski, aki egy palánk alatti labdaszerzés közben érkezett rosszul a parkettre. Ez okozott egy kis zavart a kaposváriak soraiban, s ezt kihasználva ismét előnybe került Patai Benjamin csapata. A félidőben 47-39 volt az állás. Az első kétszer tíz perc krónikájához tartozik, hogy Nikola Lazics reklamálásért technikait kapott. A pályán kívülről egyébként úgy tűnt, hogy a kaposvári mesternek igaza volt, ám ez ne hatotta meg a játékvezetőket.

A nagyszünet után volt már 10 pontos is a mieink előnye, ám a kaposvári fiatalok jól állták a sarat. Annyira, hogy háromszor tíz perc után is nyílt volt a találkozó kimenetele (69-65). A záró tíz percben ismét 10 pontra nőtt a különbség a csapatok között, ám a hajrában „hideg kézzel” beálló Takács gyorsan két triplát elsüllyesztett a jászberényi kosárba, s egy perccel a vége előtt már csak 4 pont volt a mieink előnye (84-80). A találkozót egy jászberényi kosár zárta, így végül hatpontos különbségű hazai siker született szerdán este a Bercsényi úti játékcsarnokban.

A látottak alapján a berényi siker megérdemelt, de dicséretet érdemelnek a kaposváriak is, mert szokatlan összeállításban is jól helyt álltak a Jászság fővárosában. Nikola Lazics pedig tovább tesztelheti – már a következő szezonra figyelve – fiataljait, hiszen a napokban már az is eldőlt, hogy a 2021/2022-es szezonban is ő irányítja majd a Kaposvári KK felnőtt csapatánál a szakmai munkát.

Jászberényi KSE – Kaposvári KK 86-80 (22-22, 25-17, 22-26, 17-15)

Jászberényi KSE: Garrett 15/3, Coleman 30, Brbaklics -, Czirbus 9/3, Primorac 24/6. Cserék: Ruják 2, Katona -, Füzi 3/3, Filipovic 3/3.

Edző: Patai Benjamin

Kaposvári KK: Krnjajski 2, Miliszavljevics 23/3, Baki 14/12, Bogdán 5, Hendlein 12/3. Cserék: Puska 5, Takács 6/6, Plézer 13/9.

Edző: Nikola Lazics

A forduló további eredményei az alsóházi rájátszásban:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – OSE-Lions 101-88

Zalakerámia ZTE KK – PVSK-VEOLIA 77-84

A férfi kosárlabda NB I A-csoport alsóházi rájátszásának állása:

  1. Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét 17 gy 17 v
  2. PVSK-VEOLIA 13 gy 18 v
  3. Kaposvári KK 13 gy 20 v
  4. OSE-Lions 12 gí 20 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 10 gy 22 v
  6. Jászberényi KSE 4 gy 28 v

Az férfi kosárlabda NB I A csoport álsóházi rájátszás 7. fordulójának párosítása:

május 1. – szombat

18.00 óra: Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

18.00 óra: OSE-Lions – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK

 

Szántai Tibor

Foto: Gémesi Balázs

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?