Kerekes Réka és Móczó Milán indulhat az Európa-bajnokságon

A Shinkyokushin Európa-bajnokság kvalifikációs versenyét április 25-én rendezték meg Nyíradonyban. A „Nyíradony Kupa 2021” elnevezésű torna tulajdonképpen most a felnőttek országos bajnoksága volt. A Yakuzák SE / Y Akadémia Kerekes Rékát (-65 kg) és Móczó Milánt (-75 kg) nevezte a viadalra, akik esélyeshez méltó módon meg is nyerték súlycsoportjuk versenyét

A két válogatott versenyző sensei Agócs Tibor irányításával az év elejétől készült a jászberényi Y Házban, illetve az Y Akadémia havi rendszerességű, kiemelt budapesti edzőtáboraiban az idei megmérettetésekre. Ezek első komoly állomása a „Nyíradony Kupa 2021” volt, ahol a súlycsoportok első két helyezettje kvalifikálta magát a grúziai Eb-re.

A versenyt érdeklődésünkre sensei Agócs Tibor az alábbiak szerint értékelte: – Meglehetősen furcsa kvalifikációs verseny volt, melyen a zárt kapuk miatt csak a versenybírók, a versenyzők és az edzők vehetettek részt. Mivel az utánpótlás is tatamira lépett így a felnőttek versenye délután 4 órakor kezdődött, ami ugyancsak nem megszokott időpont volt. Nem volt túl magas a színvonal, ha fogalmazhatok így, a felnőtt mezőny meglehetősen „le van ürülve”. A mi két versenyzők, Réka és Milán kilógott a sorból, hiszen ők szisztematikausan készültek, készülnek az idei megmérettetésekre. Milán három, Réka két küzdelmet vívott, s mindketten a várakozásoknak megfelelően biztosan nyerték súlycsoportjuk versenyét. Mi tulajdonképpen lendületből érkeztünk a kvalifikációra, s ezt követően kemény két hónap vár még ránk a grúziai Eb-ig. Ezúton is szeretném megköszönni Jászberény önkormányzatának a támogatását, amely hozzájárul ahhoz, hogy megfelelően tudjuk felkészíteni és versenyeztetni sportolóinkat.

A két versenyzőnek és felkészítőjüknek is gratulálunk a sikeres kvalifikációhoz, és hasonlóan sikeres Eb szereplést kívánunk!

Szántai Tibor

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?