Gazdaság-stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Jász-Plasztik Kft.

A kormány és a Jász-Plasztik Kft. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, a fővárosban, április 22-én, csütörtökön – számolt be róla az MTI. A jászberényi cég a 89. vállalat, amellyel a kabinet ilyen jellegű konvenciót létesített.

A Jász-Plasztiknak több európai helyszínen van gyártó-, és telephelye, emellett beszállítója nagy elismert multinacionális vállalatoknak, közöttük a Volkswagen csoportnak, vagy a Samsungnak. A cég csoportszinten 6 ezer embernek ad munkát, a Jászság egyik legnagyobb foglalkoztatója. Több mint 2,5 milliárd forintot fordítottak az elmúlt években környezetvédelmi beruházásokra, óvodát építettek, és Jászberény lakosságának egyészségmegőrzése érdekében sportcsarnokot építettek – sorolta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az eseményen.

Magyarországnak ilyen családi vállalkozásokra, ilyen stabil gazdasági szereplőkre van szüksége ahhoz, hogy 2010-hez hasonlóan ne csak túlélje a mostani gazdasági nehézségeket, hanem megerősödve kerüljön ki a világjárvány jelentette gazdasági kihívásokból. Az újranyitáshoz, a gazdaság felpörgetéséhez nélkülözhetetlenek a magyar vállalatok, amelyek elkötelezettek, és a nehéz időkben is megőrzik a munkahelyeket, újakat hoznak létre, és fejlesztésekkel erősítik pozícióikat az európai és globális piacokon. – fejtette ki a miniszter, és köszönetet mondott a cég tulajdonosainak, a Kasza családnak, az elmúlt évek erőfeszítéseiért. A magyar családi vállalkozás közel három évtizedes sikertörténete bizonyítja, kitartó munkával, szakértelemmel, reális eséllyel törhet be külföldi piacokra, és érhet el nemzetközi sikereket.

A Magyarországon működő, és itt dolgozókat foglalkoztató, a családoknak megélhetést biztosító vállalatokat szövetségeseknek tartják – mondta a tárcavezető hozzátéve: közülük a legnagyobbakkal, az exportpiacokra termelőkkel, nemzetközi sikereket elérőkkel, társadalmi felelősségvállalásban példamutatókkal a kormány stratégiai partnerségi megállapodásokat köt. Tavaly, amikor nagyon nehéz éve volt a gazdaságnak, akkor is 5 új vállalattal kötöttek megállapodást, idén ez a harmadik.

A Jász-Plasztik Kft. kereskedelmi és műszaki igazgatója, Kasza Lajos elmondta: az 1990-ben alapított cég létszáma mára csaknem 6 ezerre emelkedett, az alapításától kezdve családi tulajdonban van, a hírnevét műanyag-feldolgozó tevékenységével megalapozó vállalkozás nemcsak saját termékek gyártójaként, hanem multinacionális cégek beszállítójaként is ismert. Az elmúlt években számos beruházást valósítottak meg, részben kormányzati támogatással.

A térség országgyűlési képviselője, Pócs János szerint a megye gazdasági teljesítményének 60 százalékát olyan cégek adják, mint a Jász-Plasztik.

A cég közösségi oldalán megjelent közleményben ismerteti a megállapodás általános céljait: a Jász-Plasztik Kft. hosszú távú és tartós magyarországi jelenlétét elősegítő párbeszéd megteremtése a kölcsönös bizalom és kiszámíthatóság jegyében. A Jász-Plasztik Kft. magyarországi tevékenysége bővítésének támogatása a magyar gazdaságba történő mélyebb beágyazódás érdekében. A Jász-Plasztik Kft. aktív szerepvállalásának megerősítése a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelését célzó kormányzati gazdaságpolitika megvalósításában.

(Forrás: MTI / facebook/jaszplasztik)

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?