Vereség a Pécs ellen

Két idegenlégiósát nélkülözve nem volt esélye a pécsiek ellen hazai pályán sem a Jászberényi KSE csapatának szombaton, a Bercsényi úti játékcsarnokban lejátszott bajnoki mérkőzésen. Így szinte reménytelen helyzetbe került a bennmaradás kiharcolásáért folytatott harcban a jászberényi férfi kosárlabdacsapat.

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság alsóházi rájátszásának 3. fordulójában, szombaton este a PVSK-VEOLIA csapatát fogadta a Jászberényi KSE együttese. Patai Benjámin veztőedző helyzetét nehezítette, hogy Willimas megsérült a hétközi, kecskeméti bajnokin, s így nem tudott pályára lépni. A bemelegítés során pedig az is kiderült, hogy Coleman egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mivel sportszerűtlen viselkedése miatt a kiállítás sorsára jutott. Így pedig már nem sok esélye maradt a nyolc játékossal felálló JKSE-nek a teljes kerettel érkező vendégekkel szemben.

A pécsiek nem is bíztak semmit a véletlenre. Már az első negyed után vezettek (15-24), s a félidő végére 20-ra növelték előnyüket (29-49). Nem változott a játék képe a folytatásban sem. A harmadik negyedben derekasan termelték a pontokat a csapatok (25-25), s maradt a húsz pont különbség. A záró tíz percben ismét a vendégek voltak a jobbak és végül 26 pontos különbségű győzelmet arattak.

Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA 72-98 (15-24, 14-25, 25-25, 18-24)

Jászberényi KSE: Garrett 17/6, Füzi 4, Ruják B. 2, Czirbus 6, Primorac 17, Csere: Brbaklics 17/6, Filipovic 6, Katona 3/3,

PVSK-VEOLIA: Ruják A. 4, Funderburk 13, Lewis 18/6, Budimir 15, Brkics 11, Csere: Krivacsevics 15, Demeter 6, Dragasevics 11/9, Carev 3/3, Hőgye -, Rátvay 2, Martinez -,

A találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedzők és egy-egy játékos az alábbiakszerint értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu):

Patai Benjamin, a JKSE vezetőedzője: – A két legponterősebb játékosunk hiányzott, de a másik három kezdőnek számító kosarasom is 17-17 pontot szerzett. A fiatalokkal is elégedett voltam, s a hátralévő edzéseken és mérkőzéseken is arra törekszem, hogy amit én tudok, azt mind átadjam nekik. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de tisztességgel szeretnénk végigjátszani a szezont.

Dragan Alekszics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: – Amit terveztünk, azt sikerült is végrehajtanunk a pályán. Elégedett vagyok a fiúkkal, mert végig megfelelő koncentrációval játszottak. Tudom, hogy a Jászberény sok problémával küzd, és azt kívánom nekik, hogy ezeket sikeresen oldják meg.

Aleksa Brbaklics, a JKSE játékosda: – Egy nagyon rutinos, jó csapat ellen kellett nyolc játékossal kiállni. Amit tudtunk, megtettünk, de jobb volt a Pécs. A következő mérkőzéseken szeretnénk javítani.

Krivacsevics Markó, a PVSK-VEOLIA játékosa: – A legutóbbi mérkőzésen vereséget szenvedtünk, így volt mit javítani. Támadásban akkor sem volt gondunk, de védekezésben javulnunk kellett. Ez sikerült, és ezért is tudtunk ilyen különbséggel nyerni, no meg azért, mert nem becsültük le a két idegenlégiósát is nélkülöző ellenfelünket.

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Duna Aszfalt-DTKH-Kecskemét 14 gy 17 v
  2. PVSK-VEOLIA 12 gy 16 v
  3. Kaposvári KK 12 gy 18 v
  4. OSE-Lions 11 gy 18 v
  5. Zalakerámia ZTE KK 9 gy 20 v
  6. Jászberényi KSE 2 gy 27 v

A héten két újabb mérkőzés vár a JKSE csapatára.

Alsóházi rájátszás 4. forduló

április 21. – szerda

18.00 óra: Jászberényi KSE – Zalakerámia ZT KK

Alsóházi rájátszás 5. forduló:

április 24. – szombat

18.00 óra: OSE-Lions – Jászberényi KSE

Szántai Tibor

Fotó: Gémesi Balázs

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?