Csak egy félidőt voltunk partiban a Kecskeméttel

A férfi kosárlabda NB I alsóházi rájátszásának második fordulójában Kecskeméten lépett pályára a JKSE csapata. A kiesés elkerülésért folytatott harcban érdekelt ellenfelünk, a Zalaegerszeg a kaposváriakat fogadta. 

Tovább tisztult a kép a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben az alsóházi rájátszás második fordulója után. Mivel a JKSE vereséget szenvedett Kecskeméten, a Zalaegerszeg pedig legyőzte a Kaposvárt, így már 6 győzelemnyi az egerszegiek előnye a mieinkkel szemben, s már csak 8 mérkőzése van mindkét gárdának.

A JKSE Kecskeméten az első félidőben egészen a második negyed hajrájáig rendre vezetett 3-4 ponttal a hazaiak ellen, majd fordult a kocka. A félidő hajrájában fordítottal Wittmannék és egypontos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (42-41). Hogy a nagyszünetben mi történt egyik, illetve másik csapat öltözőjében, nem tudni, de óriásit változott a játék. Míg a mieink elvétve találtak csak a kosába, a kecskemétiek szép lassan növelték előnyüket. Harminc perc után már 12 pont volt a házigazdák előnye. Míg ők 19, mi csak 8 (!) pontot szereztünk a harmadik tíz percben (61-49). A játék képe sajnos a záró tíz percben sem változott, a különbség csak nőtt a csapatok között. Ráadásul Colemannél elszakadt az a bizonyos cérna – technikait kapott és ki is pontozódott – és már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a csapatok között a találkozó végére.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Jászberényi KSE 87-65 (17-19, 25-22, 19-8, 26-16)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 12/9, Thomas 19/3, Kucsera 2, Jaramaz 11, Horti 6, Csere: Dramicanin 11/6, Fazekas 4, Djeraszimovics 16/9, Lukács -, Karahodzsics 6, Körmendi -, Cserko -,

Jászberényi KSE: Garrett 10/6, Coleman 25/6, Brbaklics 10, Williams 7/3, Primorac 12/3, Csere: Czirbus -, Ruják 1, Filipovic -, Katona -,

A találkozót követően a két vezetőedző és egy-egy játékos értékelte a találkozón történteket (forrás: mkosz.hu)

Váradi Kornél, a Kecskemét vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A második félidőben állt össze a játékunk igazán, sikerült a védekezésünket megszilárdítani. Mélyebb rotációval tudtunk játszani, és mindig jött plusz energia a padról, amivel felőröltük a Jászberényt a végére. Nagyot harcoltunk, igazi csapatként küzdöttünk a sikerért. Szombaton Kaposváron folytatódik számunkra a bajnokság. Minden hátralévő meccsen szeretnénk még előrelépni, minél több győzelemmel akarjuk zárni a szezont.

Patai Benjámin, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálunk a kecskemétieknek a győzelemhez. Az első félidőben nagyjából úgy alakultak a dolgok, ahogy azt elterveztük. A szünetről tompán jöttünk ki, és ahhoz, hogy ezeket a nehezebb periódusokat egy mérkőzésen sikeresen vegyük, ahhoz jó csapatkémia kell, ami nálunk nincs meg. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni a játékvezetőktől, a kecskeméti csapattól a játékosaim viselkedése miatt. Egyáltalán nem volt profi. Minden jót kívánok a KTE-nek a folytatáshoz.

Marko Derasimovic, a Kecskemét játékosa: – Az első két negyedben nem játszottunk jól, aztán sikerült váltanunk, és megmutatni a csapat igazi arcát. Dolgozunk tovább, hiszen még sok meccs van hátra, és szeretnénk minél többször sikeresek lenni. A Jászberénynek további sok sikert kívánok.

Mladen Primorac, a JKSE játékosa: – A félidőben csak egy volt a különbség a csapatok között, úgy gondolom, hogy az első két felvonásban jól játszottunk. Aztán nem tudom mi történt velünk, borzasztóan kosárlabdáztunk. Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten nyertek.

A játéknap másik két mérkőzésének eredménye:

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 98-90

PVSK-VEOLIA – OSE-Lions 91-98

Az alsóházi rájátszás állása:

  1. Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 13 gy 7 v
  2. Kaposvári KK 12 gy 17 v
  3. PVSK-VEOLIA 11 gy 16 v
  4. OSE-Lions 11 gy 17 v
  5. Zalakerámia ZTT KK 8 gy 20 v
  6. Jászberényi KSE 2 gy 26 v

Az alsóházi rájátszás hétvégi, 3. fordulójának programja:

Április 17. – szombat

18.00 óra: Jászberényi KSE – PVSK-VEOLIA

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – OSE-Lions

18.00 óra: Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Szántai Tibor

Fotó: mkosz.hu

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?