Évadnyitó helyett háziverseny

Az elmúlt hétvégén indult volna a triatlonosok idei versenyszezonja az ilyenkor szokásos évadnyitó duatlon (futás-kerékpár-futás) megmérettetéssel, de a korlátozások akadályozták mindezt. Ha már nem lehetett versenyezni máshol, hát itthon rendeztek házi erőpróbát, egy szakaszos aquatlon (úszás-futás) lebonyolításával.

Szombaton a csapat az uszodában kezdte a napot, teljesítendő az aquatlon kihívás első felvonását. A közös bemelegítést követően, minden korosztály a legkisebb újoncoktól a szenior versenyzőkig külön-külön teljesítette a számára előír úszó penzumot, ami 100m-től 750m-ig terjedt. Az éppen egymással versengőket a csapat tagok, hangos biztatással sarkalták jobb teljesítményre.

A vizes küzdelem után gyors átöltözés következett, majd az egész társaság együtt átkocogott a „tízemeletes” parkolójába. Rövid futóiskolázást és eligazítást követően együtt rajtolt el minden korcsoport. A kerékpáruton kijelölt egy kilométeres körpályán kellett sebesen futva teljesíteni az adott távokat, amiből a legkisebb 1 km, a leghosszabb 5 km volt. A körözés közben jól látszott ki hol tart éppen, futóadagja teljesítésével és a szülők is lelkesen szurkolhattak gyermekeiknek.

A szakaszos aquatlon edzőverseny remekül sikerült, az eseményzáró része ismét az uszodában zajlott, ahol minden célba érő egyedi érmet vehetett át teljesítményéért.

A triatlonosok remélik, két hét múlva a Balaton partján, már zavartalanul versenyezhetnek a duatlon országos bajnokságán.

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?