Korszerű orvostechnikai eszközök érkeztek a kórházba

Az invazív lélegeztetőgépek, speciális infúziós pumpák és betegőrző monitorok március 18-án, csütörtökön kerültek átadásra Szent Erzsébet Kórházban. Az orvostechnikai eszközök tovább növelik a betegellátás biztonságát a fennálló pandémiás helyzetben is.

Dr. Csiki Zoltán, a kórház főigazgatója, dr. Besenyi Orsolya orvosigazgató, Pócs János országgyűlési képviselő jelenlétében mutatták be, az Országos Kórházi Főigazgatóság által kihelyezett modern intenzív terápiás eszközöket.

A koronavírus-járvány elleni védekezés erősítése érdekében az Országos Kórházi Főigazgatóság többek között hét darab nagyteljesítményű invazív lélegeztetőgépet, központi monitorokat, valamint speciális infúziós pumpákat bocsátott a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház rendelkezésére – mondta dr. Csiki Zoltán főigazgató, majd köszönetét fejezte ki a korszerű eszközökért. Ezzel újabb jelentős lépést tettek előre a koronavírusos betegek ellátásában. Az új készülékekkel együtt a kórházban immár huszonhét lélegeztetőgép áll rendelkezésre.

Az eszközátadó ékes bizonyítéka annak, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház minden szempontból előrébb lépett az egészségügyi dolgozók megbecsülése terén – hangsúlyozta Pócs János országgyűlési képviselő. Méltatta és megköszönte az intézmény munkatársainak helytállását, majd megköszönte dr. Csiki Zoltánnak, hogy kapcsolatai révén az intézmény felszereltsége bővült.

Egyre nagyobb a terhelés, egyre több beteg érkezik hozzánk. Az orvosok és a szakdolgozók igyekeznek minél magasabb színvonalon ellátni a betegeket. Ebben az új eszközök nagy segítsenek, nyújtanak – emelte ki dr. Besenyi Orsolya orvosigazgató.

Az eseményen elhangzott, a covid-ellátásra kijelölt kórházakhoz hasonlóan a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak is jelenleg három fő feladata van.  A sürgősségi ellátás biztosítása, a koronavírusos betegek ellátása és az egyre növekvő számú oltások lebonyolítása. Az intézmény a jelenlegi kihívásoknak meg tud felelni, rendben zajlik az oltás. A kórházi oltópontokon szinte mindenki megjelenik, akit behívnak. Pfizer, AstraZeneca és Szputnyik vakcinával oltanak. Ezeket a megyei oltási munkacsoport ajánlásai alapján mindig az oltás előtti napon szállítják le a jászberényi kórházba.

 

(forrás: Szóljon.hu)

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?