Hosszabbításban nyert a JKSE

A JKSE hosszabbításos meccsen vágott vissza a hazai vereségért a ZTE otthonában, a kosárlabda bajnokság 23. fordulójában, március 13-án szombaton.

A jászberényi csapat kapta el jobban a ritmust és 5-0-s sorozattal kezdett. Védekezés egyik oldalon sem működött jól, felváltva potyogtak a kosarak. Nagy volt a rohanás, amiből rendre a ZTE jött ki jól, indulásból szerzett kosarakkal.

Primorac két duplával, a zetés Vuko kettő triplával nyitott a második negyed elején, egyre nőtt a különbség a két csapat között. A JKSE időt kért, majd azt követően sokkal pontosabbak lettek és öt pontra zárkóztak. A 18. perc elején Duren és Williams váltott triplát, majd Garrett robogott végig a pályán és szerzett faulttal együtt kosarat. Szabó zsákolt az utolsó percben kanyarodva, majd Brbaklic dobott faulttal együtt közelit (50-47).

A nagyszünet után is ádáz csata folyt a parketten. Az összjátékban látványosat javult a házigazda, de nem hagyta magát leszakítani a Berény és a ZTE hibáit kihasználva próbáltak meccsben maradni.

A 34. percben Coleman 2+1-es akciójával kiegyenlített a JKSE (75-75). Nehéz utolsó öt perc várt a csapatokra. Kizökkent ritmusából a Zalaegerszeg, míg a Jászberény nagy tűzzel játszott, de kapkodott mindkét csapat.  Nem volt vége még az izgalmaknak, hiszen Wiggs büntetői után Garrett sem hibázott egypontost. Duren büntetői után, Coleman 3,5 másodperccel a vége előtt egy távolival egyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás is kemény küzdelmet hozott. Tizenegy másodperccel a vége előtt Simon két büntetőt hibázott, majd az utolsó pillanatban odaütött Filipovicnak, amit hosszas videózás után tudtak csak eldönteni a játékvezetők, hogy tényleg fault volt – e. A center nem hibázott és nyert a Jászberény (98-99).

 

Zalakerámia ZTE KK-Jászberényi KSE 98-99 hu. (29-20, 21-27, 18-17, 21-25, 9-10)

Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Földházi, Minár, Balogh

Zalakerámia ZTE KK: Duren 21/9, Donaldson 14/6, Wiggs 18/3, Völgyi 2, Szabó 18/6, csere: Vuko 15/9, Simon, Bonifert 2, Glenn 8, Vezetőedző: Luca Bechi

Jászberényi KSE: Kinney 8, Coleman 36/6, Brbaklic 7, Filipovic 4, Williams 26/15, csere: Garrett 12/3, Katona, Primorac 6, Füzi, Czirbus, Ruják. Vezetőedző: Patai Benjamin

 

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?